Gün içerisindeki programları dâhilinde Kızılören, Evciler, Dazkırı, Başmakçı ve Dinar ilçelerine ziyarette bulunarak brifing aldı.
 
İlçe ziyaretleri sırasında Kaymakamlar, il ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Tutulmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelerek ilçeler hakkında detaylı bilgiler aldı. Toplantılar sırasında ilçelerdeki eğitim, sağlık, ulaşım, spor, tarım, hayvancılık, alt yapı ve üst yapı konularında bilgiler alan Vali Tutulmaz, mevcut durumun daha iyi konuma getirilmesi için kurum yetkililerine bazı talimatlarda bulundu.
 
Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine hitaben konuşan Vali Tutulmaz, ilçe ziyaretlerimizde ilçelerimizin sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz. Toplumun ihtiyaçlarına çözüm bulmak zorundayız. Önceliğimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektir.  Bu konuda hem vicdani, hem de hukuki sorumluluğumuz vardır. Her gün bir önceki günden daha ileri de olmak için gayret etmeliyiz. Bu durumu tüm kurumlarımızın yetkilileri için geçerlidir. İdareciliğin olmazsa olmazlarında bir tanesinin empati yapmak olduğunu vurgularken, her makam ve mevki sahibi kişilerin karar vermeden önce ilk olarak empati yapması gerektiğini bu anlamda da kendisinin görev alanına girdiği konulardan etkilenen kişilerin beklentileri doğrultusunda hareket etmesini söyledi. Konuşmasına çalışmanın önemine değinerek devam eden Vali Tutulmaz, mesai saatlerine riayet edilmesi gerektiğini söylerken, hepimizin ülkemiz için en iyisini istediğimizi bu anlamda en iyiyi yakalamak içinde çok çalışmamız gerektiğini belirtti. Mesai saatlerine dikkat etmenin yanında bu zaman dilimini verimli bir şekilde geçirilmesi gerektiğine de değinen Vali Tutulmaz, kişiler için makam ve mevkilerin geçici olduğunu, önemli olanın ise halka en iyi şekilde hizmet edilmesi gerektiğini söyledi. Ziyaretler karşılıklı bilgi alış verişinin akabinde günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.