Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak üzere Ayza Eğitim Kurumu ve Özel Yavuzoğlu Koleji temsilcilerini makamında kabul etti.
 
Makamında Ayza Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tuğran Demir ve beraberindeki heyet ile Özel Yavuzoğlu Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Polat ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Yıldırım, kurumların eğitim ve öğretim alanlarında yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığının son dönemlerde yapmış olduğu düzenlemeler ve uygulamalar ile Vali Yıldırım’ın bu doğrultuda vermiş olduğu desteklerle eğitim ve öğretim anlamında daha çok ilerleme kaydedildiğini belirten eğitim kurumları temsilcileri, desteklerinden dolayı Vali Yıldırım’a teşekkürlerini sundular. 

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yıldırım, eğitim ve öğretimin bir milletin yapı taşları olduğunu, bununla birlikte bir ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için olmazsa olmazlar içerisinde yer aldığını söyledi. Eğitim ve öğretimin daha ileriye taşınması için yapılan yatırımlar ve çalışmalar konusunda tüm bakanlıkların seferber olduğunun altını çizen Yıldırım, akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar ve ders kitaplarının karşılıksız öğrencilere verilmesinin yanında, okulların fiziki olarak çok daha iyi hale getirilmesinin yanı sıra laboratuvarlar, konferans salonları ve spor salonları gibi birçok imkânlar sağlandığının altını çizdi. Sadece bunlarla da yetinilmediğini hatırlatan Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başlatmış olduğu ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi ile okullarımızın bahçelerine dikilen ağaçlar, yapılan kamelyalar ve peyzaj çalışmaları ile öğrencilerimiz için daha güzel ortamlar hazırlandığını söyledi.