Yolda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, projede gelinen aşamayı ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler alarak bazı talimatlarda bulundu.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve gizemli şehir Afyonkarahisar’da her geçen gün yeni bir alanı daha turizm destinasyonu yapma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Vali Gökmen Çiçek, kültür, tarih ve doğa turizmi açısından Afyonkarahisar’da bakir kalan alanlarda İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar, Belediye başkanlıkları ve İl Genel Meclisi ile birlikte çalışmaların hızla sürdüğünü aktardı.

AKDAĞ AFYON’A, SANDIKLI’YA ÇOK DAHA YAKIN OLACAK

Afyonkarahisar’ın her noktasının adeta bir cennet olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Biz Afyonkarahisar’a gizemli şehir diyoruz. Bu sözü öylesine söylemiyoruz. Afyonkarahisar’ın her yerinde ayrı bir cennet var. Akdağ Tabiat Parkı cennetten bir köşe. Daha önce ziyaret etmiştim. Yolu, virajları ve ulaşımın zorluğu dikkatimi çekmişti. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisi Başkanımızla bir araya gelerek bu alanda ne yapabiliriz diye değerlendirme yaptığımızda alternatif yol projesi ortaya çıktı. Belediyemiz ve İl Genel Meclisimiz birlikte yapılacak bir çalışma ile mevcut 27 virajı 6 viraja indirebileceklerini, eski yolun 4 metre olduğunu ve yeni çalışma ile bu yolu 7 metreye genişletebileceklerini, zaman açısından da yarı yarıya bir avantaj olacağını söylediklerinde hep birlikte hemen çalışmalara başlandı. Sandıklı Belediyemiz burayı profesyonel bir şekilde zaten işletiyor. Onun desteği ve İl Özel İdaremizin desteği ile ihaleye çıkıldı ve çalışmalara başlandı. Çalışmalar tamamlandığında Akdağ Afyon’a, Sandıklı’ya çok daha yakın olacak. Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretinde Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, basın mensupları ve diğer ilgililer de eşlik etti.