Salon: Olimpiyat Spor Merkez

Hakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Nathanon Sowapark (Tayland)

VakıfBank: Cansu Özbay, Zhu Ting, Robinson, Sloetjes, Rasic, Zehra Güneş (Gizem Örge, Ayça Aykaç, Kübra Çalışkan, Ebrar Karakurt, Buket Gülübay, Tuğba Şenoğlu, Derya Cebecioğlu)

Minas: Leao, Marques, De Souza, Gattaz, Carneiro, Braga Guimaraes (Costa, Conceiçao, De Oliveira, Cattani, Nicolosi)

Setler: 25-23, 30-28, 25-18

Süre: 88 dakika (27, 35, 26)


İSTANBUL (AA) - Voleybolda Kadınlar FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finali garantileyen VakıfBank, A Grubu'ndaki üçüncü maçında Brezilya temsilcisi Minas'ı 3-0 yendi.

VakıfBank, yarı finalde yarın B Grubu'nu ikinci bitiren bir başka Brezilya ekibi Praia ile karşı karşıya gelecek.

Çin'in Shaoxing kentindeki turnuvada VakıfBank, rakibi karşısında birinci setin ilk teknik molasına 8-6 geride girdi. İkinci teknik molayı da Minas'ın 16-15 üstün bitirmesini engelleyemeyen VakıfBank, iyi savunma karşısında 23-20 geriye düştü. Toparlanmayı bilen VakıfBank, geriden gelerek seti 25-23 kazandı.

İkinci sete kötü başlayan VakıfBank, teknik molaları 8-6 ve 16-14 geride geçti. Oyundan kopmayan sarı-siyahlılar, 24-24'lük skorla beraberliği yakaladı. VakıfBank, büyük çekişmeye sahne olan son bölümde Zhu Ting ve Cansu Özbay'ın sayılarıyla seti 30-28 aldı ve maçta 2-0 öne geçti.

İki çekişmeli setin ardından rakibinin direncini kıran VakıfBank, üçüncü sette bloklarla sonuca gitti. Teknik molaları 8-5 ve 16-8 önde geçen sarı-siyahlı ekip, bu sette de rakibine 25-18 üstünlük sağladı. Minas'ı 3-0 yenen ve grubundaki üç karşılaşmayı da kazanan VakıfBank, lider olarak yarı finale yükseldi.


Vakıfbank, Grup Lideri Olarak Yarı Finale Çıktı

Vakıfbank, Grup Lideri Olarak Yarı Finale Çıktı

Vakıfbank, Grup Lideri Olarak Yarı Finale Çıktı