Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla üyelerin güvenini kazanmış olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin hafta sonunda gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanan 479 delegenin 475’inin oyu ile yeniden başkan seçilen Ahmet Ege güven tazelerken rakibi Ahmet Koca ise sadece 4 oy almıştı. 

“Emeklilerimiz derneğimizi sahipleniyor”

Yapılan genel kurulu ve geleceğe dönük hedeflerini Anahaber Gazetesi’ne anlatan Başkan Ahmet Ege hedefindeki 3 hedefi de paylaştı. Genel Kurulu değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Ege; “13. Genel Kurul’da çok seviyeli, düzdün, ilkeli ve katılımın yüksek olması beni çok mutlu etti. Buradan da anladığımız emekli kardeşlerimiz artık derneğimize ve yönetimimize güvenmektedir. Bizler de yaptığımız çalışmalar aracılığı ile derneğimizi iyi anlatmışız ki emeklilerimiz de derneğimizi sahipleniyorlar” dedi.

“Hedeflerimizi 2020’ye kadar gerçekleştirmek istiyoruz”

Demokratik bir seçimin gerçekleştiğini ve mevcut yönetimin başarılı çalışmalar yürüttüğüne şahit olan emeklilerin bizleri sahiplendiğini gösteren bir başka detay ise bize rakip olan listede başkan ve kurul üyelerinden oluşan 16 kişinin ismi yer alıyor. Ancak genel kurulda kullanılan oylara baktığımızda rakibimizin listesi 4 oy alırken diğer isimlerin de bize oy verdiklerini görüyoruz. Bizim demokrasiyi öncelikle içimizde yaşatmamız lazım. Bizim hedefimiz belli ve Emekliler Derneği, Afyonkarahisar da sivil toplum örgütü olarak en etkin ve katılım sayısı en yüksek, üye sayısı en fazla olan dernektir. Biz genel kurulda da açıkladığım gibi 3 hedef koyduk. Allah nasip eder ise 2020 yılında yapılacak olan genel kurulda bu hedeflerimizi gerçekleştirmiş olarak üyelerimizin karşısına çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

“Emeklilere yönelik yeni konut projeleri oluşturmak için çalışıyoruz”

Türkiye Emekliler Derneği’nin ilk hedefinin ev sahibi olamayan emeklileri TOKİ aracılığı ile ev sahibi yapmak olduğunu belirten Başkan Ahmet Ege; “Geçtiğimiz dönem emeklilerimizin bir kısmını ev sahibi yaptık. Yeni dönemde de belirlediğimiz hedeflerden bir tanesi yeni projeler ile emeklilerimizi ev sahibi yapmaya devem etmek olacak. Bugüne kadar 607 emeklimizi ev sahibi yaptık ancak bu sayının az olduğunu düşünüyorum. Bazı girişimlerde bulunduk ve Gazlıgöl yolu ile Çevre Yolu’nun birleştiği organize sanayi bölgesinin yan tarafında kalan araziye de TOKİ konutu yapılması hususundaki girişimlerimizde devam ediyor. Belediye Başkanımızdan da bunun sözünü aldık. 160 bin metrekare alanlı arsanın tahsisi de gerçekleştirildi. Bu arazi üzerinde de inşallah en az 1000 emeklimizin ev sahibi olacağını düşünüyorum. İnşallah 2020 yılında yapılacak olan genel kurulda da emeklilerimizin karşısına burada yapılacak olan evleri teslim etmiş olarak çıkacağız” dedi.

“200 yataklı rehabilitasyon merkezi yapmayı arzuluyoruz”

Emeklilere yönelik ikinci hedefinin ise emeklilerin kullanımına sunulmasını arzuladığı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması olduğunu belirten Başkan Ege; “Afyonkarahisar jeotermal kaynakları olan bir bölge. Bizde en az 200 yataklı jeotermal kaynakların kullanıldığı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması ile ilgili ilk adımları attık. En kısa zamanda da hayata geçirilmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah emeklilerimizin de hem tedavi hem de tatil imkanı bulabilecekleri bir merkezi inşallah tamamlayarak hizmete açmak da nasip olur” değerlendirmesinde bulundu.

“Üye sayımızı 2 katına çıkaracağız”

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin bir diğer hedefi hakkında da açıklamada bulunan Başkan Ahmet Ege; “Derneğimiz 1984 yılında kurulmuş bir dernek olmasına karşılık 2005 yılında 1,200 üyesi bulunan bir dernekti. Yıllar içerisinde de küçük çaplı büyümeler vardı ancak biz yönetim kurulu olarak ciddi çalışmalar yürüterek bugün itibariyle 10 binin üzerinde üye sayısına ulaştık. Gelecek dönemle ilgili en büyük hedefim ise Afyonkarahisar’da 108 bin emekli bulunuyor 2020 yılındaki genel kurula kadar üye sayımızı iki kat artırarak 20 bin üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Üyelerimiz bizlere güveniyor ve bizlerde bu güveni başa çıkartmayacağız. Emekliler derneği olarak aynı etkinlikte ve hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim temel hedefimiz emeklimizin evine bir ekmek fazla götürmesi için yapılması gerekenleri yapmak. Çalışmalarımızdaki arzumuz ve isteğimiz ise bu ekmeği 2 ve 3’e çıkarmak” ifadelerine yer verdi.