“Gerçekten böyle bir usulsüzlük var mı? var ise Sayın Valimiz ve İl Sağlık Müdürümüzün gereğini yapmasını  istiyoruz” dedi

MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Sağlık Hizmetleri bölümünde ambulanslarda kullanılan tıbbı sarf malzemelerin alımı konusunda usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialar olduğunu belirtti. MHP İl sekreteri Beytullan Bostancı ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen İl Başkan yardımcısı Mehmet Kocacan, aldıkları duyumlarda sarf malzeme alımının yılbaşından bu yana tek bir firmadan geriye dönük evraklar hazırlanarak alındığının iddia edildiğini söyledi.

“Yılbaşından bu yana usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor”

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün 112 Acil Sağlık Hizmetleri bölümünde ambulanslarla ilgili tıbbi sarf malzemelerin temininde çeşitli duyumlar aldıklarını ifade eden Kocacan; “Bize ulaşan ve 112 Acil Hizmetleri bölümünde kullanılan ambulanslarda ihtiyaç olan sarf malzemelerin alımına ilişkin usulsüzlük yapıldığı iddiaları çok ciddi bir konu haline gelmiştir. İddialarda Ocak 2017 ile bugüne kadar tıbbi sarf malzemelerin sürekli olarak tek firmadan alındığı belirtiliyor. Bu iddialar arasında ilgili firma ile bu sarf malzemelerin temini ile ilgili görevliler arasında çıkar ilişkisi olabileceği duyumları da kulağımıza gelmektedir. Ambulanslar için gerekli olan tıbbi sarf malzemelerin doğrudan temin yoluyla sürekli olarak sadece tek firmadan alınmakta olduğu Hatta bu firmadan malzemeler telefon veya sözlü sipariş yoluyla verilmekte ve malzemelerin tesliminden sonra usule aykırı bir şekilde eski tarihli geriye dönük olarak evrakların prosedüre uydurularak tamamlandığı iddia edilmektedir” dedi. 

“Afyonkarahisar halkının gerçeği bilmeye hakkı var”

Ambulanslarda kullanılan sarf malzemelerin doğrudan temin yoluyla alımı konusunda da düşüncelerini paylaşan MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “Her ne kadar bu sarf malzemelerin doğrudan temin yoluyla temin edilmesi kanuna uygun gibi gözükse de en az 1 yıldır sürekli aynı firmadan malzeme alınması firma ile yetkililer arasında çıkar ilişkisi olduğu iddialarını kuvvetlendirmektedir. Konuyla ilgili il Sağlık Müdürlüğü ve yetkililerin olaya duyarlı davranarak her ne kadar iddia olsa bile iddiaların doğru veya yanlış olduğu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Şeffaf ve objektif olarak insanların ödediği vergilerin nerelere harcandığı, bu olayın aydınlığa kavuşturularak Afyonkarahisar halkının gerçeği bilmeye hakkı vardır. Şimdi yetkililere soruyoruz? Alınan malzemeler doğrudan temin yoluyla alınmış ise diğer firmalardan teklif alınmış mıdır? Eğer alınmışsa bunların belgeleri var mıdır?” ifadelerini kullandı.

“Kimse devletin 1 kuruşuna göz dikemez”

Bu konunun gerçek anlamda önemli bir konu olduğunu ve iddiaların gerçek olup olmadığının ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “İddia edilen sarf malzeme alımının 5 milyon TL’nin üzerinde bir tutar olduğu belirtiliyor. Bu para devletin parasıdır, milletin vergileriyle hizmete dönüşmesi gereken bir paradır, bu para şehit yakınlarının, gazilerin, yetimlerin hakkı olan bir paradır. Kimsenin devletin 1 kuruşuna göz dikmeye hakkı yoktur. Böylesine ciddi bir konuda bize gelen iddiaların da gün yüzüne çıkarılarak gerçeğin ortaya çıkarılmasını sağlamak da bizim asli görevimizdir. Bahsi geçen konuda şayet bir usulsüzlük var ise bunun araştırılarak kişiler hakkında yasal işlemlerin başlatılması da hukuki açıdan bir gerekliliktir” diye konuştu.

“Yaşananlar centilmenliğe ve spor ahlakına yakışmadı”

Geçtiğimiz hafta sonunda Afjet Afyonspor ile Buca Spor arasında oynanan karşılaşmayı tribünde izlediklerini ve maç sonrasında yaşanan olayları değerlendiren MHP İl Başkan yardımcısı Mehmet Kocacan; “Hafta sonu Afjet Afyonspor-Bucaspor maçına Mhp Afyon İl Başkanlığı olarak bir heyetle katıldık. Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Sayın Ali Rıza Gürakar beye, yönetim kurulu ve teknik heyetine göstermiş oldukları misafirperverlik için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamı diliyoruz.

Afjet Afyonspor’un karşılaşmayı galibiyetle tamamlamasından mutluluk duyduk ancak karşılaşma sonrasında Bucaspor taraftarının stat içinde koltukları kırıp dışarıya fırlatmasını asla tasvip etmiyoruz. Konuk takım seyircilerinin güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Buca Spor taraftarlarının yaptığı olumsuz davranışa Afyonkarahisarlı sporseverler sağduyuyla yaklaştılar ancak bilinmelidir ki misafirimiz olan taraftarlar da haddini aşmamalıdır. Karşılaşma sonrasında Buca spor taraftarlarının çıkardığı olaylar centilmenliğe, spor disiplin ve ahlakına da hiç de uygun değildir” ifadelerine yer verdi.