Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Aşçı üretmeden ekonominin olmayacağını kaydetti.

Üretmeden ekonominin olmayacağını belirten Aşçı, “Üretimi arttırmak için yeni politikalar belirlemeliyiz. İlimiz güneş enerjisi açısından iyi bir potansiyele sahip. Bundan üretimimizi arttırma adına faydalanabiliriz. Yerli tohum kullanımı çok önemli bir konu. Ayrıca tarımda geleneksel tarım yönetmeleri yaygın olarak kullanılıyor. Üretimi arttırma adına teknolojiden de yararlanmamız gerekir. Şehrimizdeki yatırımcılar ve üniversitemiz iyi bir diyalog içerisinde olmalı. Projeler geliştirilerek üretimin arttırılması gereklidir. Üretim arttığında büyük kentlere göç de azalacaktır” diye konuştu.

“Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri mutlaka tanıtılmalıdır”

İlimizin seracılık merkezi olması gerektiğini belirten Aşçı, “Seracılıkta karanfil gibi pazarı yüksek olan bitkilerin üretimine yönelmeliyiz. Böylece ekonomik girdi artacaktır. İlimiz termal turizm açısından da iyi bir noktada. Bunun kültür ve tarih turizmiyle birleştirilerek konseptin geliştirilmesi önemlidir diye düşünüyorum. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri mutlaka tanıtılmalıdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlimizin hayvancılık açısından da önemli bir noktada olduğunu belirten Aşçı, hayvancılığın da geliştirilerek üretimin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Aşçı yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Aşçı’ya başarılar diledi.