Başkan Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin artık yapılamaz denilen her şeyi yapabildiğini belirterek, "Gerek savunma sanayinde, gerekse ağır sanayide, makinede, motorda her şeyi yapıyoruz. Zaten Türk mühendisine, Türk işçisine her zaman güvenimiz sonsuzdu. Otomobil üretmekle kalmıyor iş, arazi aracı üretiyor. Zaten kamyon ve otobüs üretiminde önemli bir ülke." dedi.

Bunların tamamını yerli olarak yapma imkanı elde edildiğini dile getiren Çoban, "Bunu yaparken motor sanayimiz gelişiyor. Elektronik sanayimiz gelişiyor. Buna bağlı tüm sanayide gelişme oluyor. Yani otomobili yapan her şeyi yapar anlayışı olacağı için bu konuda yerli otomobile herkesin destek vermesi lazım. Güvenmesi lazım ve satın alması lazım." diye konuştu.

Çoban, yeri otomobil ile ilgili yatırımcıların, babayiğitlerin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Devletimiz hükümetimiz bize yetki verdiği anda Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla ya da yöntem olarak ne belirlenirse, derhal 25 adet yerli otomobil için sipariş vermeye hazır olduğumuzu, parasını da peşin  ödemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Nasip olursa bu 25 otomobilimizi alır almaz, 15 tanesini kendi belediye imkanlarımız için kullanacağız. Diğerlerini de Balkanlardaki belediyelere hükümetimizin tavsiye ettiği belediyelere hibe yapacağız.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak yerli otomobili kullanmaktan ve bunun için ilk siparişi verenlerden olma onuru yaşamak istiyoruz."