Kupa Voley maçlarının ilkinde deplasmanda İnegölspor ile karşılaşan Afyon Belediyespor rakibine 3-2 yenilmekten kurtulamadı.

Bu sezon ilk kez Kupa Voley adıyla oynanacak Türkiye Kupası’nda, liglerinde 1. devreyi ilk 4 sırada bitiren kadınlarda VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe ve Galatasaray, erkeklerde ise Ziraat Bankası, Arkas Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Fenerbahçe, doğrudan final etabına katılacak.

Liglerinde son 8 sıradaki takımlar ise birinci bölümde, biri içeride, biri deplasmanda olmak üzere iki maç oynayacak. İki maç sonunda üstün olan 4 takım, final grubuna yükselecek, kalan diğer 4 takım ise elenecek. Puan, set ve sayı averajlarının eşit olması durumunda ikinci maçın oynandığı yerde 15 sayılık altın set yapılacak. Seti alan takım, final grubuna yükselecek.Kupada ilk bölüm maçları 24-25 ve 28-29 Aralık tarihlerinde, finaller ise erkeklerde 10-12, kadınlarda ise 15-17 Ocak 2017 tarihlerinde oynanacak.

İnegöle teslim olduk.

Bu doğrultuda ilk etabında deplasmanda İnegölspğor ile karşı karşıya gelen Afyon Belediye Yüntaşspor rakibine 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. İnegöl kapalı spor salonunda oynanan karşılaşmaya İnegöl Belediyespor: Gökhan Çatal, Gazmend, Mehmet Almaz, Niels, Antanovich, İhrahim Başaran (Caner Dengin, Cansın Hacıbekiroğlu, Anıl Tokat) kadrosu ile çıkarken, Afyon Belediye Yünyaş: Bahov, Fatih Cihan, Ojansivu, Mustedanovic, Burak Hascan,Caner Çiçekoğlu (Beytullah Hatipoğlu, Burak Köse, Mehmet Hacıoğlu, Oğuzhan TarakçıBurak Köse, Mehmet Hacıoğlu ,Oğuzhan Tarakçı) kadrosu ile sahaya çıktı. Toplam 113 dakika süren karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-2 kazanmasını bildi. İlk sete iyi başlayan ve rakibini 25-20 yenen temsilcimiz ikinci seti 25-20 vererek setleri 1-1’e getirdi. Üçüncü seti 25-21 kazanan ev sahibi ekip büyük avantaj sağlamasına rağmen dördüncü seti 22-25 kaybederek pay brek setine bıraktı. Bu sette ise ev sahibi ekip 15-11 kazanarak Kupa Voleye iyi başladı. Bu karşılaşmanın ikinci karşılaşması 12 Aralık günü Afyonda oynanacak.