MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde ilki düzenlenen "Uluslararası Fethiye Spor Festivali" başladı.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde, Ölüdeniz'de 2 bin 500 ile 5 bin metrelik iki parkurda gerçekleştirilen açık su yüzme yarışına, farklı yaş kategorilerinde 4 ülkeden 7’si engelli 200 sporcu katıldı.

Genel klasman 5 bin metre erkeklerde Hüseyin Yüksel, kadınlarda Miray Numanoğlu, 2 bin 500 metre erkeklerde Erkan Tokyürekli ve kadınlarda Ayşin Oya Bekbay birinci oldu.

Kumburnu Plajı'nda ise bedensel engelliler plaj voleybolu müsabakaları başladı. İran'dan bir Türkiye'den 10 takımın katıldığı müsabakanın birincisi yarın belli olacak.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin ilçenin uluslararası düzeyde tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Festivalin ilk kez düzenlenmesi dolayısıyla mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade eden Şahiner, "Gerekli tedbirleri aldık. Yarışların en iyi şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz. İlerleyen dönemde sporcu sayısı ve kategorileri artırarak ilçemizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkı da sağlanmış olacak." dedi.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ise festival kapsamında 6 branşta yaklaşık bin 500 sporcuyu ilçede ağırlayacaklarını dile getirdi.

Festivalin ilk gününde yüzme yarışının yapıldığını ve Türkiye'de ilk kez düzenlenen bedensel engelliler plaj voleybolu müsabakasının başladığını vurgulayan Yiğit, "Yüzme yarışına katılan sporcular aileleriyle geldiği için ilçemizdeki otellerde 700 civarı konaklama var. Sezonun son günlerinde tatil yapmak amacıyla ailecek gelmişler. Alternatif turizme de katkı sağlamış oluyoruz. ilerleyen yıllarda kategori ve sporcu sayısını artırarak devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Festival, 13 Ekim'de sona erecek.

Uluslararası Fethiye Spor Festivali

Uluslararası Fethiye Spor Festivali

Uluslararası Fethiye Spor Festivali