İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP’nin seçme yaşını 18’e indirme kararına verdiği tepkiyle Atatürk’ün güvenerek memleketi emanet ettiği gençlere güvenmediğini söyledi.

Afyonkarahisar’da geride kalan haftayı ve yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geride kalan hafta içerisinde bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. 

“AKILLARDAKİ ŞÜPHELERİ ANLATARAK ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Geçtiğimiz haftayı değerlendiren Yurdunuseven; “Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti ve Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği olmak üzere sizlerin bağlı olduğu dernek ve cemiyetlere ziyarette bulunduk. Önceki gün ise ilimizde bulunan 2 yerel televizyonumuza ziyarette bulunduk. Onlara önümüzde yapacağımız çalışmalara katkılarından dolayı teşekkür ettik. Yine yeni binalarına geçen ve yeni atanan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz’e hayırlı olsun ziyaretimiz oldu. Sayın vekillerimizde bizlerle birlikte hafta sonunda ilçelerimizdeki danışma meclislerine katıldılar. Burada halkımızın geniş bir katılımını gördük. Halkımıza neden evet dememiz gerektiğini anlattığımızda hakikaten kafasında olan şüpheler yavaş yavaş gitti. Biz burada özellikle tüm ilçelerimizde 16 Nisan sabahına kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın kafasındaki soru işaretlerini inşallah kaldıracağız ve ne için evet demeleri konusunda kendilerine bilgi vereceğiz” dedi.

“HERKESİN KARDEŞÇE YAŞADIĞI BİR ÜLKEYİ TESİS EDİYORUZ”

Hocalı katliamının yıldönümünü ve 28 Şubat’ında yıl dönümünü hatırlatarak sözlerini sürdüren İl Başkanı Yurdunuseven; “26 Şubat Pazar günü bir yıl dönümü vardı. 26 Şubat 1992 Hocalı katliamının 25’inci yıldönümüydü. Hocalı katliamını unutmamız mümkün değil. Daha çok eski zamanlardan gelen ermeni katliamının bir parçasıydı Hocalı katliamı. 600’ü geçkin Azeri vatandaşımız orada katledildi. Şuana kadar bunların katilleri bulunabilmiş değil. Bugün yine bir yıl dönümüne denk geliyor. Biliyorsunuz 28 Şubat 1997’nin 20’inci yıldönümü. 28 Şubat 1997’de ne olmuştu. İşte egemen elit güçler bu devlete yine bir ayar çekmeye kalktılar ve ayar çektiler. 28 Şubat’tan sonra bin yıl süreceği söylenen fakat 15 yıl bile sürmeyen bir zulümle karşılaştık. Başörtülü kardeşlerimiz mağdur edildi. Meslek lisesindeki, imam hatip liselerindeki okuyanlar mağdur edildi ama biz 2002 yılında iktidara geldiğimiz günden itibaren bu mağduriyetlerin hepsini teker teker kaldırdık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayanlar ne başörtüsünden ne meslek liselerinden ne de imam hatiplerden mezun olanların problemleri yok. Herkes bir kardeşlik içerisinde. Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, ve Çerkez’i kardeşlik içinde yaşamaya devam ediyorlar” diye konuştu.

“ARTIK AYARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ÇEKMEYE BAŞLADI”

“Biz bu anayasa değişikliğini bu vesayet odaklarının bu ayar çekmelerinden kurtulmak için istiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yurdunuseven; “2 yıl önce yine bir gazete köşesine ‘karargâh rahatsız’ şeklinde tıpkı 28 Şubat’tan önce olduğu gibi tıpki 1982’ve 1960 ihtilalinden önce olduğu gibi genç subayların rahatsız olduğu gibi halkı sokağa dökmek için akıllarınca bu devletin ordusunu bu sistemin içerisine dahil edip bir ayar çekmeye kalkıştılar. Fakat 2002’den sonra artık Türkiye Cumhuriyeti’ne ayar çekilecek bir devlet yoktur. Ayar çekilecek bir hükümet yoktur. Aksine Türkiye Cumhuriyeti devleti artık ayar çekmeye başlamıştır. Bu nedenle biz anayasa değişikliğini halkımızın anlaması için işte egemen elit güçlerin ayar çekmelerinden tamamen kurtulmak için ayar çekmeye teşebbüs dahi edememeleri için niye çünkü yüzde 50+1’le çok güçlü bir millet desteğiyle bir liderin geleceğe bir cumhurbaşkanlığı sistemi olarak değişikliği istiyoruz. Bundan dolayı evet verilmesi gerektiğini söylüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRK USULÜ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ OLACAK”

“16 Nisan’da halk oylamasına sunduğumuz Cumhurbaşkanlığı sistemi tamamen Türk usulü Cumhurbaşkanlığı sistemidir” diyerek sözlerini sürdüren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Hiçbir şekilde bir yerden alıntı veya kopyalama değildir. Olağan üstü halle ilgili bilgi vermek istiyorum. Artık Türkiye 16 Nisan’dan sonra sıkıyönetim diye bir şey kalmayacak. Sıkıyönetim kurallarını kaldırıyoruz. Çünkü 1960 ve 1982 ihtilalinden sonra da sıkıyönetimi yaşayan insanlar çok iyi hatırlar ki insanların sorgusuz direk alınıp götürüldüğü günler olmayacak. Yalnızca olağan üstü hal ilan edilebilecek. Şu an Türkiye’de olağan üstü hal söz konusu ama bunu hiçbir şekilde hissetmiyoruz.  Bakın Fransa’da olağan üstü hal var. Oradaki durumun basit bir olaydan ötürü de uzatıldı.  Biz 15 Temmuz’dan sonra OHAL ilan ettik. Hakikaten çok ciddi bir darbe girişimiydi bu. Diğer darbelerden çok farklıydı bu milleti yok etmek için yapılan bir hareketti. Başta halkımızın feraseti ile bunu def ettik. Bundan sonra ilan ettiğimiz OHAL’ide yaşamaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı OHAL ila ederse bunu meclise gönderecek ve meclis tarafından yasalaşmasını isteyecek. Cumhurbaşkanı çıkardığı OHAL’le ilgili kararnameleri OHAL ilanından sonra 3 içerisinde TBMM’ye sunmazsa bu OHAL’de ki kararname artık kendiliğinden geçersiz olacak” dedi.

“TÜRK GENÇLİĞİNE GÜVENMİYOR MUSUNUZ?”

Muhalif kanattan yükselen seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin yorumları da eleştiren AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven; “Diyorlar ki Cumhurbaşkanı kararname ile 18 yaşında vekilliği kendi çocukları için yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bir kere 18 yaşında bir çocuğu yok. Bu durum Türk halkına bir hakarettir. Türk halkının ferasetiyle oynamaktır. Bu cümle bana göre bir hakarettir. İşte Azerbaycan’ı örnek verip Cumhurbaşkanı yardımcılarının yakın akrabalarından yapılacağı şekilde konuşuyorlar. Bu bana göre bir senaryodur. Biz hep söylüyoruz Afyonkarahisarlıların kantarı belindedir. İnşallah sandığa gittiğinde kantarı çıkartıp neyin haklı neyin haksız olduğunu görecek ve gereğini sandıkta gösterecektir. 18 yaşını bitirmiş nice cevherler var. Birde 30-40 yaşına gelmiş ama hala daha ailesini geçindiremeyecek ekmek dahi alamayacak insanlar var. Dolayısıyla bunu yaşa bağlamak yanlış. Burada önemli olan şu bana göre kendine öz güveni olan kendini fikriyle ispatlayabilmiş genç varsa seçime girip millete kendini ispatlaması lazım.  CHP’nin söylemleri tamamen kendi düşünceleri ve fikirleri ile çatışıyor. Seçilme yaşının 18’e indirilmesini ‘Bizi çoluk çocuk mu yönetecek’ eleştirisiyle gündeme getirmeye çalışıyorlar. Medeni kanunla evlenme, iş kurma, kredi kullanma, siyasi partilere seçimde oy verme gibi bir çok yetki verilen genç seçilme hakkını da alabilmeli. Atatürk ülkeyi Türk gençliğine armağan etmişken böyle bir eleştiride bulunmak Türk gencine güvenmeyen bir zihniyeti ortaya koyar” eleştirisinde bulundu.