Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri, halk oylaması sonuçlarının netleşmesinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, tebrik etti.

MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, iki aylık referandum sürecinde Türk usulü Cumhurbaşkanlığı sistemi için birlikte evet kampanyasında çalıştıklarını kaydetti.

Afyonkarahisar’da  % 64,5 oy oranıyla güzel bir sonuç elde edildiğini aktaran Yurdunuseven, şöyle konuştu:
“Türkiye ortalamasının üzeriden bir oy oranı aldık. MHP ve AK Parti mensuplarına teşekkür ediyoruz. Yine il, ilçe yönetimlerimize, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni sistem daha güçlü bir Türkiye, daha müreffeh ve refah düzeyi yüksek bir ülke haline geleceğiz. Buna inanıyoruz. Bu referandumda bize evet demeyen diğer halkımızın da bunu göreceğini ve farkı hissedeceğini biliyoruz. 2023 yılındaki on büyük ülke içerisinde inşallah Türkiye’yi göreceğiz. Birlikte ülkemizi kalkındıracağız.”

“Türk Devleti artık beka sorunu yaşamayacak”

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz de halk oylamasının bıçak sırtı da olsa %51’in üzerinde sonuçlandığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte ülkede uzlaşma kültürünün gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasi partilerimizin tamamı bundan sonraki süreçte uzlaşmalı tavırlar içerisinde daha yumuşak bir dil kullanmalıdır. İnsanlarımızı bir birinden ayrıştırmadan kucaklaştırmalıyız. Dışarıdaki Türkleri de bir araya getiren hükümet modeli olacak inşallah. Yeni Anayasamız vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah devletimiz bundan sonra beka sorunu yaşamadan geleceğe güvenli bir şekilde bakmamızı sağlayacak.”

Karagöz, AK Parti İl Teşkilatına iadeyi ziyaretle birlikte seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere geldiklerini vurguladı.