MHP’nin haftalık basın toplantısında konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İran’da yaşanan karışıklığa değinerek, karışıklığı çıkaranların tek amacının Türkiye’yi çevrelemek olduğuna dikkat çekti. 

Milliyetçi Hareket Parti (MHP)’nin haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen açıklamaya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Başkanı Mehmet Karagöz ve İl Sekreteri Beytullah Bostanlı katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı Başkan Karagöz gerçekleştirdi. İran’da yaşanan olaylara değinen Karagöz “İran’da yaşanan olaylar daha önce Irak’ta, Suriye’de ve devamında İran’da yaşanmaya başladı. Yıllar önce Diyarbakır’da Ticaret Odası’nın bir seçiminde bir afiş asılmıştı. Dört parçalı Kürdistan’ın ekonomik bağımsızlığı için malum listeyi seçin diye büyük bir pankart asmışlardı. O zaman 4 parçalı Kürdistan’ın parçalarından birinin de Türkiye olduğunu Irak’ın üzerinden Suriye’ye daha sonrada bu olayların Türkiye’ye sıçrayacağını yıllar önce belirtilmişti. Bugün İran’da oynanan oyunlar yıllar önce başlayan oyunun bir parçasıydı. İran’daki olaylar inşallah son bulur.”

“Türk milleti geleceğine sahip çıkacak”

Başkan Karagöz’ün ardından konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türk milletinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada geleceğine mutlaka sahip çıkacağına dikkat çekti. 2018 yılında sorumlu, yapıcı, uzlaşmacı ve sonuç alıcı siyaset anlayışını sürdüreceklerine dikkat çeken Parsak, “2016 ve 2017 yılı bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazılırken ayrı ayrı analiz edilmesi gereken yıllar olarak kayda geçmiştir. Görünen o ki 2018 yılını daha önemli bir yıl olarak geçireceğiz. Çünkü gerek dünyada gerek, ülkemizde gerekse bölgemizde yaşamakta olan gelişmelerde ona işaret etmektedir. Türk milletinin, Türk devletinin ve Türk vatanının bekası noktasında önemli gelişmelerin yaşanacağı muhakkak aynı muhakkakla ifade etmek gerekir ki; Türk milleti şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada geleceğine mutlaka sahip çıkacaktır. Böylesi bir dönemde gerek dış gelişmelerin gerekse iç gelişmelilerin öneminin de farkında ve şuurundayız. MHP olarak şimdiye kadar sürdürdüğümüz sorumlu, yapıcı, uzlaşmacı ve sonuç alıcı siyaset anlayışımızı geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018 yılında sürdürmeye kararlıyız” dedi. 

“İran’ı Iraklaştırmaya çalışıyorlar ”

İran’da yaşanan karışıklığı da değinen Milletvekili Parsak, bütün bunları yapanlarının tek hedefinin Türkiye’yi çevrelemek olduğunu söyledi. Parsak, “İran meselesinde önemsenmesi gereken konu. İran’ı Iraklaştırma, Suriyeleştirme sürecinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunun Türk devleti bakımında da çok önemli riskleri berberinde getireceğini düşünüyoruz. Ondan dolayı da bölgeye bakış açımız İran üzerinde de böyledir. Bütün bunların bizim için sonuç cümlesi bunların ortak hedefinin Türkiye’yi çevreleme gayreti olduğudur. Irak’ta yaşanan 25 yıllı gelişmeler Suriye’de özellikle son yıllarda olan gelişmeler şuanda devletimizin doğrudan fiilen savaş halinde olması ve İran yaşanabilecek muhtemel gelişmelerinde ortak tek bir cümlesi vardır. Türkiye çevrelenmek istenmektedir. İşte bizim referandum sürecinde Türk milletinin beka sorunu vardır. Böylesi bir dönemde ülkemizin hükümet krizleriyle anayasa tartışmalarıyla meşgul edemeyiz. Bu yüzden hükümet sistemimizi netleştirmek gerekmektedir” diye konuştu.

“Asgari ücret ve taşeron meselesi sürekli gündemimizde olacak”

Asgari ücretin ve taşeron meselesinin MHP’nin gündeminde sürekli var olduğunu kaydeden Parsak, “Asgari ücret ve taşeron meselesinde bildiğiniz gibi MHP’nin parti programında ve seçim beyannamesinde yer alan son 2 seçimde de MHP’nin de gündemini en fazla meşgul eden konular. Sadece bunlarla da sınırlı değil, biz hem seçim sürecinde hem de seçimlerden sonra da bunları çalışanlarımız lehine ama devletimizin imkanları çerçevesinde toplumumuzun dünyaların gerçekleri çerçevesinde en uygun bir şekilde çözüme kavuşturulması yönünde elimizden gelen gayreti gösterdik.

Asgari ücret gerekse taşeron meselesi meclis düzleminde çözülen meseleler değil. 
Asgari ücret tespit komisyonu üzerinden idare ağırlıklı bir tasavvufla nihayete kavuşturuldu. Makul sayılabilecek bir orana yakın iyileştirme olduğu söylenebilir. Bununla birlikte açlık sınırının bunun daha üzerinde olduğu gerçeği karşısında da elbette ki insanlarımızın beklentilerinin de bunun çok daha üstüne olduğunu göz ardı edemeyiz. Taşeron işçi meselesi mecliste bir yasa değişikliğiyle değil son çıkan KHK ile yani bir hükümet tasavvufuyla gerçekleşti. Eğer mecliste yasa yoluyla söz konusu olsaydı bu değişiklik biz bunu hem komisyon aşamasında hem de genel kurul aşamasında vereceğimiz önergelerle yıllardır ifade ettiğimiz ve bu kararname çıkmadan hemen birkaç öncesinde de bu yaklaşımlarımızı ilgili komisyon üyemizin kamuoyuna yaptığı açıklamalar doğrultusunda daha iyi hale gelmesi hususunda çözüme kavuşturulması katkı sağlayabilirdik. KHK’den sonra bunlara ilişkin başka değerlendirmeler yapılmayacağını da iddia etmek zordur. Bu mesele gündemimizden çıkmayacaktır. Önümüzdeki dönemde eksik kalan kısmıyla ilgili çalışmalar olacaktır” şeklinde konuştu. 

“Muhatabımız olduğunda değerlendiririz”

İyi Parti’nin ismini vermeden eleştiren Parsak: “Bize göre farkında olarak veya olmayarak isteyerek veya istemeyerek söz konusu siyasi partinin reklamına tanıtılmasına, tartışılmasına toplum gündeminde tutulmasına maksatlı ya da maksatsız olarak bir şekilde hizmet edilmekte. Ben bu noktadaki tercihimi önemli bir strateji olan suskunluk sarmalından yana kullanmak istiyorum. Zamanı geldiğinde gerçek anlamda muhatabımız olduğunda değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Tek tip kıyafeti destekliyoruz” 

Mahkumlara giydirilecek olan tek tip kıyafeti MHP olarak doğru bulduklarını ifade eden Parsak, “Bu tartışmalar bu soruşturmaların tamamlanıp davaların açılmasındakinden sonraki süreçte aylar öncesinde üzerinde hero yazan bir tişörtü giyen FETÖ-PYD sanığının tavrından sonra gündemimize girdi. Hero bildiğiniz gibi İngilizcede kahraman anlamına geliyor. Dolayısıyla burada peşinen onu suçlu ilan etmek tartışmalarına bunu sokmadan ama masumluğunu da istismar etmeden 15 Temmuz da yaşanan gelişme Türk tarihinin en büyük ihanetlerinden bir tanesidir. Basit bir darbe girişimi değildir. Türkiye’ye parçalama girişimidir. Türk vatanını işgal etme girişimidir. Türk milletini birbirine düşürme sonra bölme girişimidir. Dolayısıyla böyle önemli bir mesele kapsamında yargılanan sanıkların hero tişörtleriyle kahraman edası içerisinde milletimize devletimize meydan okuma hakkı yoktur. Sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok yerinde de sanıklarla alakalı olarak hakkında iddianame düzenlenmiş savcıların kamu davası açmaya yeterli delil bulunduğu kanaatine vardığı sanıklarla alakalı olarak bu yönde düzenlemeler yapılabilir Amerika başta olmak üzere dünyada pek çok ülkede bu düzenlemenin benzerleri söz konusudur. Bu düzenleme son çıkan KHK ile hayata geçmiştir. Doğru olduğunu düşünüyoruz. 

“Milli projemiz yerli otomobili her zaman destekledik”

‘MHP olarak yerli otomobili bir milli proje olarak destekliyoruz’ diyen Parsak sözlerini şöyle tamamladı: “Hatta bunun da ötesinde bu projenin hayata geçirilmesi noktasına önemli adımlar atıldığını biliyoruz. Hep birlikte kamuoyu nezdinde sizler aracılığıyla bunu takip ediyoruz. Şuanda illerimiz bölgelerimiz yerli otomobil projesinin hayata geçmesi noktasında kendi şehrine katkı sağlanması çerçevesinde ayrıyeten bir yarışa girmiş vaziyetteler. Biz de partimizin Afyon il teşkilatımızın şimdiye kadar ifade ettiği gibi bu projeyi destekliyoruz. İmkan dahilinde de bunun Afyon’da hayata geçmesinin ilimize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda da elimizden geleni yapmaya hazırız.”