COX'S BAZAR/ANKARA (AA) - Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Orhan Ayraç ve beraberindeki heyet, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Cox's Bazar'daki sahra hastanesini ziyaret ederek Arakanlı Müslümanlarla bayramlaştı.

Maslahatgüzar Ayraç, TİKA Dakka Program Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ve Başhekim Yardımcısı Dr. Şahin Oğuz, AFAD ile Sağlık Bakanlığının Arakanlı sığınmacılar için Cox's Bazar'da kurduğu sahra hastanesini ziyaret etti.

Burada tedavi gören Arakanlılar ve hastane personeliyle bayramlaşan heyet, sahadaki son durum hakkında da bilgi aldı.

Heyet, geçen yıl Ağustos ayında Myanmar'da yaşanan şiddet olaylarından kaçarken anne ve babasını Bangladeş'e kadar günlerce sırtında taşıyan ve olayların simgesi haline gelen Muhammed Eyüp ve annesi Asiye Hatun ile de görüştü.

Ayraç, hastanede Eyüp ve ailesi ile özel olarak ilgilendiğini ve anne Asiye Hatun'un burada tedavi gördüğünü söyledi.

Hastanede prematüre doğan Arakanlı bir bebek de tedavi görüyor.

Arakan'da geçen yıl ağustosta başlayan şiddet olayları nedeniyle 700 binden fazla Arakanlı Müslüman, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki derme çatma kamplara sığındı.

Bölgedeki yardım faaliyetlerinin büyük bölümünü üstlenen ve zulme karşı sesini yükselten Türkiye, ilk günden bu yana Arakanlı Müslümanların umut kapısı oldu.

Cox's Bazar'daki kamplarda AFAD ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan sahra hastanesi de sığınmacılara daha iyi sağlık hizmetleri sunulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinden Arakanlılara Bayram Ziyareti

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinden Arakanlılara Bayram Ziyareti

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinden Arakanlılara Bayram Ziyareti