a2-002.jpg

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seyhan Caddesi'nde düzenlenecek toplu açılış törenine, Manavgat Starlight Otel'de Memur-Sen'in 5. Büyük Türkiye Buluşması'na katılacak.

- Erdoğan, Belek Cornelia De Lux Otel'de York Dükü Prens Andrew'i kabul edecek ve Tatlıdil Forumu akşam yemeği ve kapanış törenine katılacak.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Gökmeydan'da halka seslenecek, Bitlis Valiliğine ziyarette bulunacak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda halka seslenecek ve Siirt Valiliğini ziyaret edecek.

3- CHP Genel Başkanı​ Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve Demirok Tesisleri'nde halkla buluşacak.

- Kılıçdaroğlu, Ataşehir Silence İstanbul Otel'de İstanbul'da Kastamonu Araç Dernekleri Federasyonu Geleneksel Dostluk ve Dayanışma Gecesi'ne katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gölköy ve Aybastı'da halkla bir araya gelecek. 

5- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başakşehir'de STK temsilcileri ve hukukçularla, Silivri'de STK, kanaat önderleri ve hukukçularla bir araya gelecek, Silivri'de mitinge, Beylikdüzü'nde "Kanaat Önderleriyle Toplantı"ya iştirak edecek.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kumburgaz'da sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek, Kapalıçarşı esnafını ziyaret edecek.

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çekmeköy'de Sivas İli ve İlçeleri STK Başkanları ve Yönetimleri Buluşması'na, Eğitim-Bir-Sen Öğretmenler Buluşması'na, 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi Tanıtımı'na; Ataşehir'de okul müdür ve öğretmenlerinin konferansına, Sultangazi'de Okul Aile Birlikleri ve Halk Eğitim Merkezleri ve Okul Müdürleri Buluşması ile Karslı Kanaat Önderi ve İş Adamları Buluşması'na katılacak.

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri mitingine katılacak.

9- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 6. Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu kapsamında İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile heyetlerarası görüşme ve çalışma yemeğinin ardından konuşma yapacak.

10- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

12- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

13- A Milli Futbol Takımı, Moldova ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarına Eskişehir'de başlayacak.

14- Formula 1'de sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'si sıralama turları yapılacak.