Yurdunuseven; “Türkiye güvensiz bir ülke olsaydı, güvenli bir şekilde demokrasi yürüyüşü yapamazlar hatta konuşamazlardı” dedi.

Haftalık basın toplantıları düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven bu hafta da İl Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve Nurettin Birliktir ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yurdunuseven, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve muhaliflerden gelen Türkiye’nin güvenliğine ilişkin iddialara da yanıt verdi.

”BELDE KONGRELERİMİZE BAŞLADIK”

Haftalık basın toplantısında teşkilatlarda gerçekleştirilen kongrelere ilişkin bilgiler veren İl Başkanı Yurdunuseven; ”İl koordinatörümüz 23. dönem Muğla Milletvekili Sayın Mehmet Nil Hıdır Beyin katılımlarıyla nüfusu 5 bini geçen iki beldemizde kongremizi gerçekleştirdik. İhsaniye’ye bağlı Döğer beldemizde Ercan Fidan kardeşimiz, Işıklar beldemizde de devam etmekte olan Mustafa Türkmen kardeşimiz tekrar belde başkanı olarak seçildi. Bu arkadaşlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Afyonkarahisar için de yer yer kongre tarihleri belirlenmeye başladı ama tam takvim belirlenince sizlere bildireceğiz” dedi.

“TÜRKİYE DEMOKRATİK VE GÜVENLİ OLMASA KONUŞAMAZLARDI”

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin güvenliği ile ilgili sözlerini şiddetle kınadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin güvensiz olduğunu iddia eden sözlerini kabul etmiyoruz. Türkiye eğer güvensiz bir ülke olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer muhalifler Türkiye’de hiçbir şekilde konuşamazlardı. Ama onlar gerek hükümetimize gerek Cumhurbaşkanımıza gerekse politika ile ilgili kendi görüşlerini her zaman çok rahatlıkla, güvenlik içerisinde ileri sürebiliyorlar. Yine bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdiler güvenlik içerisinde gerçekleştirildi.  Türkiye onun iddia ettiğinin aksine hem demokratik hem de güvenli bir ülkedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE, ENERJİ YATIRIMINDA TARİHİ REKOR KIRACAK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın girişimleri ile 12 ilde uygulanması planlanan Rüzgar Enerjisiyle Elektrik Üretim Tesisi yapılması hedeflenen 1 Milyar Dolar yatırım bedeline sahip projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Yurdunuseven; “Yenilenebilir enerji kapsamında bir ihale gerçekleştirildi. Burada da tarihi bir rekor kırılarak 1,1 milyon eve yetecek enerji üretimi sağlayacak olan rüzgâr tesisleri yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak.  Bu da şu ana kadar dünya da yapılan en yüksek ihalelerden bir tanesi oldu. Yaklaşık 12 şehrimizde rüzgâr türbini yatırımı için toplam 1 milyarın üzerinde yatırım planlanıyor. Türkiye’nin ne kadar küresel bir güç olduğunu ortaya koyan bir yatırım olduğunu gösteriyor. Bizde Afyonkarahisar’da olması için Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte gerekli gayreti gösteriyoruz. Bildiğiniz üzere Dinar ve havzasında yenilenebilir enerji kapsamında çok ciddi bir rüzgârgülleri var. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bu yatırımlarda Afyonkarahisar’ın da olmasını sağlayarak şehrimize katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER DIŞ GÜÇLERİN POMPALADIĞI KADAR GÜÇLÜ DEĞİL”

Meral Akşener ve merkez sağda yer alan bazı partilerin bir araya gelerek oluşturmayı planladıkları yeni bir parti kurulması yönündeki çalışmalara ilişkin bir soruya da yanıt veren Başkan Yurdunuseven; “Meral Akşener’in dış güçler tarafından güçlü gösterilmeye çalışıldığını ancak iddia edildiği kadar güçlü olmadığı kanaatindeyim. Bir açıklamasında yüzde 15-20 oranında oy alacağı söyleniyor. Abdüllatif Şener’e de böyle bir gaz verilmişti hatırlanacağı üzere ancak bindelik dilimlerde kalmıştı. Ben Meral Akşener’in bu kadar yüksek yüzdeleri yakalayacağı kanaatinde değilim. Merkez sağda yeni bir oluşumun olmasına bir şey diyemem ama kadük kalacağı, oy potansiyeli olmayacağı kanaatindeyim. Buradaki amaç AK Parti ve MHP’nin içerisinden bölme çabaları ama AK Parti 15 yıl içerisinde kitleleşmiş, kemikleşmiş bir partidir. Hiçbir şekilde AK Parti’nin değerlerine, inançlarına, öngörülerine ve öngörülerine inanmış bir kardeşimiz ayrılmaz. Eğer ayrılmışsa bu ilkeleri benimsememiş, inancını kaybetmiş demektir. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üyesi olan bir partiyiz. Bugün itibariyle 10 milyon üyemiz var ve 24 milyona yakın da oyumuz var. Demek ki, AK Parti sevilen, yüzde 50 oy alan bir partidir. İnşallah önümüzdeki seçimde de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak sayın cumhurbaşkanımızı başkan olarak seçecek yerel seçimlerde de aynı başarıyı sağlayacağız” dedi.

“AK PARTİ’DE FETÖ BAĞLANTILI KİMSE YOK”

15 Temmuz sürecinin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen AK Partili milletvekillerinin olduğu ve halen parti içerisinde yer almasına rağmen haklarında işlem yapılmadığı yönündeki iddialar halen sürerken konuya net ifadeler kullanarak açıklık getiren İl başkanı Yurdunuseven; “AK Parti gereğini yapmıştır. Sürecin başlamasının ardından yapılan tüm incelemeler sonucunda FETÖ ile bağlantısı olan belediye başkanları ve belediye meclisi üyelerinin partiden ihracı gerçekleştirildi. Halen ithamlarda bulunuluyor ancak AK Parti teşkilatlarının tamamında FETÖ ile bağlantısı olan kimse yok. Yaptığımız teşkilat kongrelerinde de bağlantısı olanların yönetim kadrolarına sızmasını engellemek için titizlikle çalışıyoruz. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki elhamdülillah AK Parti içerisinde FETÖ ile bağlantısı olan hiç kimse yok” diye konuştu.

“HENÜZ GÜNDEMDE ERKEN SEÇİM YOK”

Referandum sürecinde çift başlı yönetim anlayışının giderilmesi için Başkanlık Sistemi’nin gündeme geldiği ve sürecin uygulanabilirliğinin 2018 yılında erken seçim ile birlikte hayata geçirileceği yönündeki iddiaların da hatırlatılması üzerine açıklamada bulunan Yurdunuseven; “Gündemde erken seçim ile ilgili bir planlama henüz yok. Bilindiği gibi geçmiş yıllarda cumhurbaşkanı ve başbakan kavgaları ile ülkenin krizlerle karşı karşıya kaldığını söylemiştik. Değişikliğin nedenini anlatırken de AK Parti iktidarı döneminde bu sorunların hissedilmediğini ama olmayacağı anlamına gelmediğini belirtmiştik. Evet halen sistem değişse de iki başlı bir sistem gibi görünüyor ancak Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Kurucu Genel Başkanımız ile Başbakanımızın iyi anlaşıyor olması nedeniyle hissedilmiyor. Bir erken seçim olacağı yönünde şimdilik herhangi bir gelişme yok. Erken seçim olması için de 1 yıl önceden açıklanması gerekiyor” yorumunda bulundu.