Cumhurbaşkanlığı sistemiyle güçlü ve lider bir ülke olacak Türkiye’nin şimdiden Avrupalıları korkuttuğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle şahlanacak Türkiye’nin tüm Müslüman ve mazlum milletlerin umudu olduğunu belirten Özkal, vatandaşlardan hem Türkiye’nin hem de tüm Müslüman dünyasının istiklali ve istikbali için ‘evet’ tercihinde bulunmalarını istedi.  

AK Parti Şuhut İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Şuhutlu kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandılar. Şuhutlu kadınlarla içtenlikle kucaklaşan Özkal ve Eroğlu, kadınlarla bol bol sohbet etti. AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın da katıldığı etkinlikte Şuhut Belediyesi Düğün Salonu tamamen doldu. 

Anayasa değişikliğinin konuşulduğu 8 Mart etkinliğinde konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, referandumda çıkacak sonucun Türkiye’nin geleceği için kritik önemde olduğunu söyledi. Türkiye’nin tek partili dönemden bu yana Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle iki ileri bir geri yerinde saydığını hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, mevcut sistemin aksaklıklarını görmek için çok geriye gitmeye gerek olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasındaki anayasa kitapçığı tartışmasının Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birine yol açtığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in AK Parti döneminde de TBMM’deki neredeyse tüm yasaları veto ettiğini hatırlattı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİYLE ÜLKEMİZ SALDIRI VE TEHLİKELERDEN KORUNACAK

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla muazzam bir dönüşümden geçtiğini vurgulayan Özkal, “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılında hızla çalışmaya başladık. Amacımız aziz milletimizin hak ettiği hizmetleri alarak ülkemizin yeniden lider ve güçlü bir ülke olmasıydı. Hemen her yasal düzenleme dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Meclise geri gönderiliyordu. Bu uyumsuzluğa rağmen Ak Parti gece gündüz çalışarak Aziz Milletimizin takdirini kazandı. E-muhtıralar, Cumhuriyet mitingleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaratılan 367 garabetine rağmen AK Parti, girdiği her seçimden galibiyetle ayrılmayı başardı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün seçilmesi ile Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında uyum sağladı. Böylece Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığında muazzam bir dönüşüm yaşadı. Ulaşımdan sağlığa her alanda Türkiye’yi çağ atlattık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla devletimiz lider ve güçlü bir ülke olma noktasında irade ortaya koydu. Bu iradeden rahatsız olan dış güçler içimizdeki hainleri harekete geçirerek Türkiye’nin istikbaline göz dikti. Muhafazakar insan görüntüsündeki teröristler önce 17-25 Aralık’ta sonra 15 Temmuz’da ülkemizin geleceğine kast etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve Aziz Milletimizin kahramanlığıyla engellenen 15 Temmuz, devletimizin nasıl büyük bir tehlike altında olduğunu gözler önüne sermiştir. Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizi benzer her türlü saldırı ve tehlikeden koruyacaktır.” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN SİGORTASI       

Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin geleceği için koruyucu bir sigorta olacağını anlatan Milletvekili Hatice Özkal, 16 Nisan’da Türkiye’nin istiklalinin, istikbalinin ve istikrarının oylanacağını hatırlattı. AK Parti’yle başlayan Türkiye’nin yükselişinin Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bir şahlanışa dönüşeceğini ifade eden Özkal şunları söyledi; “Ülkemiz PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ gibi hain terör örgütlerinin saldırısı altında. Bir yandan terör örgütleri bir yandan dost görünümlü ülkeler Türkiye’nin geleceğini karartmak için gece gündüz planlar yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, kararlılığı ve cesareti sayesinde Türkiye şu ana kadar tüm saldırıları püskürtmeyi başardı. Ancak ya 10-15 yıl sonra ne olacak? İşte bu yüzden anayasal değişikliğe ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin koruyucu sigortası olacak. Bu yüzden, 16 Nisan Türkiye’nin istikbali, istiklali ve istikrarı için önemli diyoruz. Üstelik Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkemiz güçlü, lider ve söz sahibi haline gelecek. Güçlü Türkiye'yi, öncelikle Aziz Milletimizin; huzur ve güven içerisinde, müreffeh bir gelecekte yaşaması için istiyoruz. Güçlü Türkiye'yi tüm gönül coğrafyamız için istiyoruz. Ortadoğu'dan Myanmar'a, Balkanlar’dan Afrika’ya kadar tüm Müslüman ve mazlum milletler için; Güçlü Türkiye gerekiyor. Yakın coğrafyamızda oynanan oyunları bozmanın, Güçlü Türkiye’yi tesis etmenin yolu; Cumhurbaşkanlığı sisteminden geçiyor. Ancak birileri güçlü ve büyük Türkiye'yi istemiyor. Oyunlarının bozulacağını, mazlumların gözyaşı ve kanı üzerinden kurdukları kirli düzenin bozulacağından korkuyorlar. Son dönemde bazı sözde dost ülkelerin söylemlerindeki İslam ve Türk düşmanlığının temelinde de Güçlü Türkiye’den duydukları korku yatıyor. Onların bu korkusunu gerçeğe dönüştürmenin; Güçlü Türkiye’yi tesis etmenin, Türkiye düşmanların hak ettikleri tokadı atmanın yolu 16 Nisan’da Evet demekten geçiyor.”