Prof. Dr. Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarında muazzam mesafeler kat ettiğini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün büyüyerek geliştiğini belirten Prof. Dr. Eroğlu, "2008, 2009 yılında dünyada kriz vardı. Cumhurbaşkanımız 'Kriz Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek.' dedi. Dünyada Avrupa Birliği ülkelerinin büyümesi 0,25-0,50 oranında. Türkiye ise şu anda yüzde 5,1 ile Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada." diye konuştu.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, 19 bin 500 kilometre "Afyon kaymağı" gibi bölünmüş yol ve çok sayıda tesis yapıldığını ifade ederek, geçen yıl sonuna kadar 3 milyar 750 milyon fidan dikildiğini dile getirdi.

Türkiye'deki ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini aktaran Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti: "Gezi'de 3 ağaç kesilmiş kaldırımı genişletmek için. Teknik üniversitede okuduğum için orayı biliyorum. Hep oradan geçerdik. Neticede bunun için kıyamet koparmak istediler. 'Ey Geziciler, mesele ağaç dikmekse gelin ağaç dikelim.' diyordum, Twitter'dan mesaj atıyordum. Onlar da, 'Ya Veysel Hoca bunun ağaç meselesi olmadığını anlamadın mı?' diyordu. Anladım diyordum ama anlamayanlar için tekrar yazıyordum. Neticede yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir. Biz çıkan yangını dünyanın en ileri sistemiyle kontrol ediyoruz ve en kısa zamanda müdahale ederek büyümeden söndürüyoruz. Kars'tan Edirne'ye, Şırnak'tan İzmir'e kadar 76 şehirde su yoktu. Tüm Türkiye'nin su meselesini kökünden çözdük 2040 yılına kadar. İstanbul'da 2071 yılına kadar su meselesi diye bir mesele konuşulmayacaktır."

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ergene Nehri'nin temizliğine ilişkin de büyük adımlar atıldığını, en kısa sürede nehrin temizleneceğini vurguladı. Bakan Prof. Dr. Eroğlu, kongrenin ardından vatandaşlara fidan hediye etti.

"Okulların bahçeleri çiçek gibi olacak" 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nun bahçesine fidan dikti.

Gazetecilerin sorusu üzerine okul bahçelerini ağaçlandırma kararı aldıklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole göre okul bahçelerinin çiçek gibi olacağını anlattı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Çocuklar yeşilliklerle büyüsün. Çardaklar ve oturma mekânları da okullara koyuyoruz. Bu yıl hedefimiz 350 milyon fidanı tamamlayacağız. Biliyorsunuz, diktiğimiz ağaçların toplamı 3 milyar 750 milyondu. Dolayısıyla bu yıl 4 milyar fidanı Türkiye'de dikmekle bir rekora imza atacağız, bu rakamı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

İlçedeki biyolojik arıtma tesisinde de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Eroğlu, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'la yapılacak yatırımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Edirne ziyaretinin ardından Tekirdağ’a gelen Prof. Dr. Eroğlu, Şarköy Kültür Merkezinde düzenlenen, AK Parti Şarköy 6. Olağan Kongresinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve hükümetin başındaki başbakanın çalışmalarıyla Türkiye'nin geliştiğini anlattı.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, "Eski Türkiye'de 30 metrelik bir gölet 45 trilyona mal oluyordu. Şimdi 30 metre yükseklikte bir göleti biz 4,5 milyona bitiriyoruz. 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol, barajlar, hastaneler yapılıyor. Türkiye'de muhteşem dönüşüm oldu. Türkiye'de hükümet emin ellerde olduğu için dünyada kriz olan dönemlerde bile ülkemizde kriz olmadı. Bu yıl ikinci çeyrekte yüzde 5,2 ile dünyada büyüme oranında üçüncü sıraya yükseldik. Avrupa Birliği de sıfıra doğru gidiyor ama Türkiye gelişiyor, büyüyor. Dolayısıyla AK Parti Türkiye'de siyasi istikrarı getirdi, AK Parti Türkiye'nin çimentosu oldu. Dolayısıyla önümüzdeki seçimler çok önemli." diye konuştu.

Prof. Dr. Eroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya, bizleri bu topraklardan atmak için oyun ve hile yıllardır uygulanıyor. Batı bunu 300 yıldan beri uyguluyor. Batı'nın Şark meselesi dedikleri bir plan vardı. 1800'li yıllarda onun özü şuydu böl, parçala, yut. Bu Türkiye'ye karşı bir hamledir ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Milletin birlik ve beraberliği devam ettiği sürece Türkiye dünyada lider bir ülke, küresel bir güç olacaktır. Şu an bizim üzerimizdeki mesuliyet var ya Kanuni Sultan Süleyman devrindeki insanların mesuliyetinden çok daha fazla. Çünkü bütün gönül coğrafyamız Türkiye'den yardım bekliyor. Tek kale Türkiye. O yüzden bu kaleyi dimdik ayakta tutmak için 2019 seçimlerinde gümbür gümbür AK Parti iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanımızın çok daha büyük oyla seçilmesi gerekiyor."

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kongrenin ardından, Şarköy İlköğretim Okulunda fidan dikti ve buradaki orman müdürlüğü çalışanlarıyla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.