BATMAN (AA) - Türkiye Bilardo Federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 3. etap müsabakaları, Batman'da devam ediyor.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde 5 Ekim'de başlayan organizasyonda, 470 sporcu mücadele ediyor.

Atatürk Spor Salonu'nda büyükler, kadınlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen şampiyonaya ilişkin açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Burak Eren, organizasyona büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

Eren, bu tür büyük organizasyonlarla spora, gençlere ve Batman'ın tanıtımına katkı sunmak istediklerini aktararak, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şampiyonada 470 sporcunun kendi kategorilerinde 18 masada mücadele ettiğini anlatan Eren, turnuvaya il dışından 50 hakemin katıldığını belirtti.

Organizasyona Batman Valiliği ile Batman Belediyesinin büyük katkılarının olduğuna da dikkati çeken Eren, il dışından gelen ve kenti gezen sporcuların olumlu tepkilerinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

"İlimizde bu tür büyük organizasyonlar son 5 yılda arttı. Bu konuda sporseverler çok memnun." diyen Eren, şunları kaydetti:

"Batman'da yavaş yavaş bilardonun bir kahve kültürü, kahve oyunu değil, spor olarak kabul edilmesi bizim için çok önemli. Bilardonun satranç gibi düşünce zenginliği olan bir oyun olduğunu düşünüyoruz ve bunu da geliştirmeye çalışacağız. Türkiye'nin milli ve ünlü bilardocularını izlemek için herkesi Atatürk Spor Salonu'na bekliyoruz."

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası