F Klavye Öğretmeni Saynur Kılıçaslan ve Almanya’da yapılan 17-20 yaş grubu Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası İkincisi Şuhutlu öğrenci İlyas Pamukçu konuk olarak katıldılar. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Köse, Kılıçaslan ve Pamukçu F Klavyenin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydettiler.

“Şampiyonlarımıza ödüllerinin takdim edilmesinden büyük mutluluk duyduk”

F Klavye’nin mucidi Afyonkarahisarlı merhum İhsan Sıtkı Yener’den devraldıkları bayrağı yükseltmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten F Klavye Uçan Parmaklar Derneği Kurucu Başkanı Seçkin Köse, “Almanya’da 22-28 Temmuz tarihleri arasında Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası yapıldı. Mayıs ayında yapılan İnternet Bilgisayar  Dünya Şampiyonası’nın madalyaları da Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda verildi. Türk Milli Takımı Mayıs ayında yapılan İnternet Bilgisayar Dünya Şampiyonası’nda 24 madalyanın 13’ünü kazandı. Almanya’da yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda ise madalyaların yüzde 55’ini kazandı. Bu madalyaları kazananların yarısı ise Afyonkarahisarlı öğrenciler oluşturuyordu. Konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na aktardık. Bakanımız bu gençlerimize anlamlı bir günde madalyalarının verilmesini uygun gördü. Zafer Haftası kutlamalarının başlangıcı olan Şuhut stadyumundaki törenlerde gençlerimize Sayın Bakanımız tarafından ödülleri takdim edildi. Biz de kendi memleketimizde ve anlamlı bir günde şampiyonlarımıza ödüllerinin takdim edilmesinden büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.

“Önce Türkiye, sonra dünya şampiyonu oldum”

F Klavye ile Ticaret Lisesi’nde öğrenciyken tanıştığını belirten Köse, “10 parmak yazmayı öğrendikten sonra öğretmenlerim yarışmaya katılmamı önerdiler. Yarışmalarda F Klavye’nin mucidi olan Afyonkarahisarlı İhsan Sıtkı Yener Hocamla tanıştık. Hocamızın destekleriyle hem ülkemizde hem de dünyada F Klavye yarışmalarına katıldım. Önce Türkiye, sonra dünya şampiyonu oldum. Amacım F Klavyenin yaygınlaşmasıdır” dedi.

“33 yıldır F Klavye Öğretmenliği yaptım”

F Klavye’nin mucidi İhsan Sıtkı Yener ile 33 yıl birlikte çalıştıklarını belirten F Klavye Öğretmeni Saynur Kılıçaslan, “33 yıldır F Klavye Öğretmenliği yaptım. Önce kendim öğrendim. Daha sonra çok sevdim ve öğretmeni oldum. F Klavye öğrenmek çok kolay. Türkçemize en uygun klavye F Klavyedir. F Klavye, dilimizde en çok kullanılan harflerin 10 parmağımızdaki en çok işleyen parmaklarımıza yayılması, az kullanılan harflerin ise kuvvetsiz küçük parmaklara yerleştirildiği bilimsel bir klavyedir. F Klavye çok rahatlıkla kullanılabilecek, uygun bir klavyedir” diye konuştu.

Almanya’da yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda 17-20 yaş grubu Dünya İkincisi olan Şuhutlu öğrenci İlyas Pamukçu ise ülkemize bu ödülü kazandırmaktan çok mutlu olduğunu belirterek herkesin F Klavye kullanması için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Yayın sonrası konuklarla görüşen Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar F Klavye alanındaki başarılı çalışmalar dolayısıyla tüm emeği geçenleri kutladı. Tüm konuklar ise yakın ilgisi dolayısıyla Akar’a teşekkür ettiler.
Yayın esnasında Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Kurtuluş İhsan Küçükaslan Ortaokulu Müdürü Cengiz Sarıkoç, F Klavye Öğretmeni Nurben Dönmez ile F Klavye şampiyonu öğrenciler Mustafa Kemal Karagöne, Mete Özen, Efe Abdullah Taner, Onur Demirbaş, Mehmet Kurt ve Zehra Başkale de hazır bulundular.