Vali Tutulmaz mesajında şu ifadelere yer verdi, ‘Aziz milletimiz ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütünleşerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 95 ’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı ordumuzun 25 Ağustos 1922’ de Şuhut ’tan başlattığı kutlu yürüyüş 30 Ağustos ’ta Dumlupınar Meydanı’nda zaferle sonuçlanmıştır. Kazanmak için bir neslin adeta kendini feda ettiği bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi, ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde gerçekleşmiştir. Bu savaşı kazanmak için tüm ulusun, yedisinden yetmişine,  kadınından erkeğine, malından canına kadar, tüm varlığı ortaya konmuştur.

Türk Milleti kazanılan bu zafer ile tüm dünyaya, insanca yaşamanın ancak hür, bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizi ve milletimizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin hain ve sinsi planlarına karşı Türk Milleti varlığından, milli birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyecektir. Türk Milleti, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı ’nı kutluyorum.