Türk kimliğinin iyi anlaşılması gerektiğini, Türk milletinin aslında bir dev olduğunu görüp ona göre de hareket etmek gerektiğini ifade eden MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, bu devin yeniden uyandırılması için Türk Birliği’nin sağlanmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının Türkçülük ve Turancılık yaptıkları için yargılandıklarını ve ağır işkencelere maruz kalmalarına rağmen 3 Mayıs 1944’te beraat ettiklerini belirten MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, dönemin siyasilerini komünizmin ve sosyalizmin Türkiye’de de yansımalarına bu dava ile destek olmakla suçladı.

“TÜRKÇÜLÜK TAMAMEN YOK EDİLMEK İSTENMİŞTİ”

Türkçülük günü olarak kutlanan 3 Mayıs’ın temelinde yatan konulara değinen MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, dönemin siyasilerini eleştirdi. Karagöz; “Hüseyin Nihal Adsız, Zeki Velidi Togan, Fethi Tevetoğlu, dönemin Üsteğmenlerinden Alparslan Türkeş ile birlikte ismini sayamadığımız Türk büyükleri Türkçülük ve Turancılık yaptıkları gerekçesiyle idam cezasıyla yargılandılar ve çok ağır işkencelere maruz kaldılar. Gerekçesi ise ‘Ben Türk’üm ve elbette Türk’ü seveceğim’ dedikleri için yargılandılar bu gerekçe çok ayıp ve haksız bir yargılamaydı. Bir insan kendi evladı dururken başkasının evladını sevmez, kendi milleti dururken de başka milleti sevmez. Bunu söylerken diğer milletleri sevmemek anlamına gelmez ama önceliği kendisinden olandır elbette. Bundan yargılanmak dahi abes bir durumdur. İsmet İnönü’nün başı çektiği Türkçülüğün tamamen yok edilmeye çalışıldığı, komünizmin, sosyalizmin Türkiye’ye yansımalarının olduğu o dönemde bu büyükler çıkıp Türkçülük ve Turancılık davasını gütmüşler ve yargılanmışlardır. 3 Mayıs 1944’te de yargılamadan beraat ederek özgürlüklerine kavuşmuşlardır” dedi.

“DÜNYANIN NERESİNDE BİR TÜRK VARSA ONU SAVUNMAK TÜRKLERİN GÖREVİDİR”

“Bugün Türk milletlerine bakın Azerbaycan, Özbekistan bugün hürriyetlerine kavuştu” diyerek sözlerini sürdüren Karagöz; “ Zamanında bu iki Türk devleti ile dalga geçerlerken, böyle bir şeyin olmayacağı söylenirken, Asya’da Türk mü kaldı denilirken özgürlüklerini ilan ettiler. Hala esaret altında olan Doğu Türkistan gibi Türk milletlerini de biliyoruz. Doğu Türkistan bizin ana yuvamız ve onlar da bizim öz kardeşlerimiz. Bizlere Kırgızlar, Kıpçaklar, Özbekler, Azeriler gibi isimler sonradan takılan isimler. Bizim adımız ve aslımız Türk. Bir Azerbaycanlı kardeşimize sen Azeri misin diye sorduğunuzda Azerbaycan Türk’ü kızıyor ve Azeri değil Türk olduğunu söylüyor. Bizde böyle ayrımcılık yok böyle düşünceler varsa da şimdiden kalkması lazım. Dünyanın neresinde bir Türk varsa onu savunmak Türkiye’nin ve Türklerin boynunun borcudur” diye konuştu.

“TÜRK, ALLAH’IN KILIÇDARLIĞINI YAPMIŞ ADALETİNİ DÜNYAYA YAYMIŞ BİR MİLLETTİR”

Türk devletlerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin önemli olduğunu da vurgulayan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Türk ülkeleri arasında en güçlü, ayağı yere basan, ekonomik, siyasi ve askeri açıdan en güçlü ülke Türkiye. Türkiye’yi yöneten insanlar da Türk Birliği’nin farkına varmalı. Ayaklarının altına alıp ezmemeli, Türk kimliğini iyi bilmeli, Türk kimliğinin değerini bilmeli. Asya başta olmak üzere dünyanın her yerine dönüp baktığınız zaman Türk milletinin aslında bir dev olduğunu görmeli ve ona göre de hareket etmeli. Türk Birliği’nin de mutlaka sağlanması gerekiyor. İsmail Gaspıralı ne güzel bir söz kullanmış ‘Dilde, Fikirde İşte Birlik’ diye. Biz Türkiye bayrağı altında Türk devletleri toplansın demiyoruz. Her Türk devleti bulunduğu topraklarda hürriyetine kavuşsun ve orada güçlü hale gelsin. Türkiye ile beraber tüm Türk Dünyası tek devletmiş gibi hareket etsin. Bir Türk devletinin başına bir iş geldiği zaman diğer Türk devletleri de bir araya gelmeyi bilsinler. Türk milletlerinin güçlü geleceği için askeri, siyasi ve ekonomik açıdan Türk Birliği’nin mutlaka sağlanması lazım. Allah Türk büyüklerimizden razı olsun onlar bu hareketi başlatmamış olsaydı Türk adı Türkiye’de unutulup gidecekti. Türk kimliğini iyi tanımak lazım çünkü Türk, Allah’ın kılıçdarlığını yapmış, Allah’ın adaletini dünyaya yaymış bir millet. Türk, İslam’ın son kalesi ve Türk düştüğü zaman İslam âlemini parçalamak çok kolay. Bu yüzden Allah bu millete zeval vermesin” ifadelerini kullandı.