Turizm değerlendirme toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Güral Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz, Turizm Acente Sahibi İlimdar Rıza ve 5 Ülkeden gelen Turizm Acente Temsilcileri ve Tur Operatörleri katıldı.

 “AFYONKARAHİSAR TURİZMİNE KATKIDA BULUNACAĞIMIZA EMİNİZ”

Gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuk heyet adına değerlendirmelerde bulunan Aygul Satzuanova; “Biz Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan ve Rusya’dan bir delegasyon olarak Afyonkarahisar’ı yakından tanımak amacıyla geldik. Sayın Valimiz de bizlere şehir ve bölge ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Biz 20 yıldır yurt dışındaki operatörler olarak Türkiye’deki diğer bölgelere aktif şekilde misafir göndermekteyiz. Afyonkarahisar’da tabii termal turizm olarak bizim için yeni bir bölüm. Özellikle bu geziden ve toplantıdan sonra bu sayının artmasına katkıda bulunacağımıza eminiz” diye konuştu.

a2-208.jpg

“İLİMİZİ VE TURİZM POTANSİYELİNİ ANLATTIK”

Toplantıyla ilgili bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz ise;  “Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan ve Rusya’dan misafirlerimiz ilimize teşrif ettiler. 5 ülkede hizmet veren tur operatörleri ve turizm acenteleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptık. İlimizi anlattık, termal turizm, tarihi turistik değerlerimizle ve ekonomik durumumuzla ilgili kendilerini bilgilendirdim. İlimizde kaldıkları süre boyunca tellerimizi gezecekler, üniversitemize ait hastanemizin rehabilitasyon ünitelerini gezecekler, bunun yanında da ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezip birkaç gün içerisinde gözlemlerini yaptıktan sonra ilimizden ayrılacaklar. Bizlerde kendilerinin önerilerini aldık, turizmi Afyonkarahisar’da nasıl geliştirebileceğimiz, ilimize daha fazla turisti nasıl getirebileceğimiz konusunda fikirlerini aldık ve değerlendireceğiz” dedi.

“UÇAK SEFERLERİ İLE İLGİLİ AYRINTILI ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

Heyet ile yapılan toplantıda tur operatörleri ve turizm acenteleri temsilcilerinin önerileri içerisindeki en önemli konunun ulaşım alanında olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz; “Turizm acenteleri ve tur operatörleri için en önemli konunun ulaşım olduğunu ifade ediyorlar. Bu konudaki önerilerinde de Afyonkarahisar’a daha fazla uçağın gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Bizim de bu konuda tespitlerimiz vardı ve geçtiğimiz hafta turizmcilerle yaptığımız toplantıda ulaşımla ilgili sorunların çözümüne yönelik bir toplantı idi. Bu konuda biz ayrıntılı bir şekilde çalışacağız. İlimize gelen heyete de belki kısa vadede olmamakla birlikte bir yıllık bir süre içerisinde istedikleri saatlerde uçağın buraya ulaşabileceğini ümit ettiğimizi söyledik” diye konuştu.

“TANITIMDA SINIR YOK DAHA İYİSİ VE FAZLASI VAR”

5 ülkenin turizm potansiyelinin yoğun olduğunu bildiklerini ifade eden Vali Tutulmaz; “Akdeniz kıyısındaki illerimize gelen turistlerin önemli bir oranda o bölgeden geldiğini biliyoruz. Bu potansiyeli ilimiz olarak termal turizm olarak da değerlendirmek istiyoruz. Bu düşüncelerle heyette bulunan tur operatörleri ve acente temsilcileri ile birliktelik sağladık. Bundan sonra da inşallah değişik platformlarda ilimizi anlatmaya termal turizmin ayrıntılarını kendilerine anlatmaya devam edeceğiz. Her ortamı değerlendirerek ilimizin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tanıtımın sınırı yok ama daha iyisi ve daha iyisi var. Bizde her fırsatı değerlendirerek Afyonkarahisar’a daha fazla gerek yerli, gerekse yabancı turistin gelmesi için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.