Derneğin mevcut Başkanı Mustafa Keser ve İdriz Kahraman’în aday olduğu kongre 202 üyeden, 157'sinin katılımıyla gerçekleşti. Oyların 107’sini alan Keser 3 yıl sürecek göreve tekrar seçilerek güven tazeledi

Afyonkarahisar TÜFAD olağan kongresi Öğretmenevinde yapıldı. 157 antrenörün imza atarak katıldığı toplantı 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra ise divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığına spor camiasının tanınan isimlerinden Metin Gölünük,, Seydi Ahmet kaya ve Gültekin Kaçar seçildi. Gündem maddeleri geçilmeden önce İdriz kahraman ve arkadaşları Divan Kuruluna istekler sundu ve b u isteklerin maddelere geçilmeden onaylanmasını istedi. Divan Başkanı Metin Gölünük’ün olumsuz davranışları nedeni ile ortam bir anda gerildi. Başkan Mustafa Keser’in açılış konuşmasını yaptıktan sonra söz almak istediklerini belirten Kahraman ve ekibinin bu talebi yaşanan kısa bir tartışma sonunda kabul edildi. İlkönce mevcut Başkan Mustafa Keserin konuşması ile başlayan toplantıda Keser, “30 Nisan 2011 tarihinde yapılan olağan genel kurulda bizleri yönetim ve denetim kurullarına layık görerek göreve getirdiniz. Görevde bulunduğumuz üç yıl boyunca üyelerimiz arasında hiçbir ayırım yapmadan görev yapmaya çalıştık. Göreve geldiğimiz günden itibaren derneğimiz için her şeyin en iyisi ve en güzelini yapmaya, derneğimizi spor camiasına yakışır bir şekilde yönetmeye çalıştık.” Dedi..
Kahraman anlattı ama dinleyen olmadı

Afyonkarahisar Türkiye Futbol Antrenörleri seçimde başkanlığa soyunan  İdris Kahraman, Başkan Keser’e verdi veriştirdi. Kahraman Başkan Keser’in, Genel Merkez tarafından hediye edilen formaları parayla sattığını, ücretsiz düzenlenen kurslar için para aldığını iddia etti. Afyonkarahisar Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nde seçiminde  işler karıştı.. Tüfad seçiminde başkanlığa soyunan İdris Kahraman, seçimde derneğin üyelerini  bazı yaşanan olumsuz olayları aydınlatmaya çalıştı.. Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen İlk Yardım ve C Lisans Kursuna katılan kursiyerlerden yüklü miktarda para alındığını ve bu miktardan bir kısmının geri verildiğini ifade eden Kahraman, söz konusu ilk yardım kursu sertifikalarının bedava olduğunu söyledi.

Aldın neden geri verdin

Kahraman, TÜFAD Genel Merkezi tarafından ilimize gönderilen üç takım formanın ücretsiz dağıtılması gerekirken Başkan Keser tarafından 30’ar TL karşılığında satıldığını aradan aylar geçtikten sonra ise bu forma paralarının geri iade edildiğini dile getirdi. . Geçtiğimiz günlerde yapılan C Antrenörlük Kursu için TFF’ye 250, TÜFAD’a ise 750 TL para yatırılması gerekirken Başkan Keser’in kursiyerlerden 1 500 TL aldığını, bu paranın 300 TL’sini ise geri ödediğini iddia etti. İdriz Kahraman’ın bu açıklamalarını hiç önemsemeyen Tüfad  üyeleri başkan Keser’i hiçbir şey yapmamış gibi seçimde yeniden seçerek gösterdi.

Tüfad Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güneş’in faaliyet raporlarını okumasının ardından oy kullanımına geçildi. Şehir dışından da gelen 157 Antrenörün oy kullandığı iki liste halinde gidilen seçimler sonunda başkan Mustafa Keser 107 oyu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

KESER’İN YÖNETİM KURULU;

Mustafa Keser
Abdullah Zeki Çetin
Efraim Zengin
Seydi Ahmet Kaya
Yener Güney
Ali Güneş
Fatih Karataş
Hüseyin Zıngıldak
Uğur İnam
İbrahim Biçer
Mehmet Kaya
Tonguç Gedik
İsmail Badak
İbrahim Pişkin