TÜFAD Afyonkarahisar şube başkanı Mustafa Keser’in 1 aydır ilimizde yaptığı seçmeler sonunda belirlenen 12 sporcunun Antalya’ya gitmemesi tepkilere neden oldu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmeleri 7-9 Nisan tarihlerinde Antalya ilinde yapıldı. Bilindiği gibi Afyonkarahisar TÜFAD bu seçmeleri yaklaşık 2 ay önce yapmış ve 100 kişilik sporcu arasından 12 sporcu belirlemişti. Bu sporcular TÜFAD yönetiminde yaklaşık 40 gün boyunca kar kış yağmur çamur demeden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmeleri 7-9 Nisan tarihlerinde Antalya ilindeki seçmelere hazırlandı.

Neden gidilmedi?

Ancak alınan bilgilere göre bu sporcu grubunun Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmelerine ilimizden gidilmediği öğrenildi. Bu durum karşısında sporcu ailelerin gerekli mercilere başvurduğu ve çocuklarının geleceğinin önünün kesildiği için şikayette bulundukları öğrenildi. Konu ile ilgili olarak TÜFAD Afyonkarahisar şube başkanı Mustafa Keser’in 1 aydır ilimizde yaptığı seçmeler sonunda belirlenen 12 sporcunun neden Antalya’ya gitmediği hakkında bir açıklama yapması bekleniyor. Seçime kısa bir süre önce gelen Başkan Mustafa Keser’in alınan bilgilere göre bu turnuvaya neden başvurmadığı merak edilirken ilk icraatı hiçte hoş karşılanamadı. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmelerine katılarak başarılı olan bir sporcunun velisi olan Yusuf Yavuz konu ile ilgili olarak gazetemiz spor muhabirine açıklama yaparak Afyon Tüfad başkanı Mustafa Keser’e serzenişlerde bulundu. Yavuz, 40 boyunca çocuğunun idmanlara katıldığını ve kendisinin de çocuğunun bu idmanlara katılması için işinden gücünden vakit ayırdığını dile getirerek” Bundan 3 ay önce yaklaşık 150 çocuk Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmelerine katıldı. Burada benim oğlumda dahil olmak üzere 12 çocuk hak kazandı. Bu çocuklar yaklaşık 40 gündür kar kış yağmur demeden İsmail Yeşilçay yönetiminde çok güzel bir şekilde buraya hazırlandı. Aldığımız bilgilere göre İsmail Yeşilçay Başkan Mustafa Keser’in yönetiminden ayrılmış ancak gidecek çocuklar ile ilgili detayı Başkan ve yönetimine sunmuş. Buraya kadar her şey normal. Ancak Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından 48 ilde düzenlenen 2005 grubu geleceğin yıldızları seçmeleri 7-9 Nisan tarihlerinde Antalya ilindeki seçmelere Başkan Mustafa Keser’in katılmak için buraya müracaat etmediğini öğrendik. Şuanda benim çocuğumda dahil diğer çocuklar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Neden başvurmadığını net bir açıklama yapmayan Mustafa Keser’e sormak istiyoruz çocuklarımızı neden buraya götürmedin. Bu konuyu ben Tüfad Başkanı İsmail Dilber’e kadar sordum. Başkan Dilber’in numarasını buldum ve konuşma yaptım. Başkan Dilberin dediği bizim ile alakası yok sizin dernek başkanınız bu turnuvaya başvurmamış biz her şeyi ayarladık dedi. Şuanda Mustafa Keser çocuklarımızın geleceği ile  oynadı.” İfadelerine yer verdi.