EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesine (TÜ) yapılması planlanan spor kompleksinin protokolü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu arasında imzalandı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Tabakoğlu, Bakan Kasapoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, 2 bin 370 metrekarelik alanı kapsayacak, TÜ Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nun kullanımına sunulacak, basketbol, hentbol, voleybol sahalarının yanı sıra karate, güreş, judo ve tekvando gibi bireysel sporlara ait salonların yer alacağı spor kompleksinin yapım protokolü de imza altına alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tabakoğlu, bölgeye modern spor kompleksi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bakanlık destekleriyle hayata geçirilecek projenin önemine vurgu yapan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun değerli destekleriyle hayata geçirilecek yatırım sayesinde, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndaki öğrencilerimiz artık daha modern ve donanımlı spor alanlarında eğitim alabilecek. Bu kompleks sadece öğrencilerimize değil bölge halkına ve Balkanlar'a da çok önemli hizmetler sunacak. Birçok spor disiplininin bir arada icra edilebileceği kompleksle birlikte nice Yasemin Adarlar, Ecem Taşınlar, İsmail Balabanlar ve onların antrenörlerini yetiştireceğimize gönülden inanıyorum. Olimpik sporlarda artık Trakya Üniversitesi öğrencileri çok daha fazla söz sahibi olacak. Bu tesisin üniversitemize, Edirnemize ve bölgemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Kasapoğlu’na ve Spor Toto Teşkilatına içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."