TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Bizim coğrafyamız çok pahalı bir coğrafya. Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de bütün hesapların Anadolu üzerinde yapıldığını görüyoruz." dedi.

Yavuz, Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Of Belediyesi, Of ve Çevresini Güzelleştirme, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği işbirliğinde ilçe sahiline yerleştirilen uçuş ömrünü tamamlamış F104 savaş uçağının ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Bölgede 100 yıl önce büyük bir kurtuluş harekatının icra edildiğini belirten Yavuz, "Şehrimiz bundan 100 yıl öncesinde düşman işgalinden kurtuldu. Tabii o zaman yaşanan sorunlar, sıkıntılar kitaplar dolusu yazılsa yetmez. Bizim coğrafyamız çok pahalı bir coğrafya. Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de bütün hesapların Anadolu üzerinde yapıldığını görüyoruz." diye konuştu.

Yavuz, ilçenin kurtuluş yıl dönümünü tebrik ederek, ülkenin bekası için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet, gazileri ise minnetle andığını dile getirdi.

Trabzon'da, Of'ta, ülke ve bölge adına hizmetler sunan çok büyük değerler yetiştiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Şu anda Afrin bölgesinde ülkemizin, milletimizin geleceği için terör başlığı altında birleşen, içeriden ve dışarıdan desteklenen şer odaklarına karşı büyük bir mücadele veriliyor. Ülkemizin selameti açısından Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polis özel harekatımız ve tüm özel eğitim almış birliklerimiz orada operasyona dahil oluyor. Millet olarak her bir ferdimizle bunun duygu yoğunluğunu yaşıyoruz. Her bir vatandaşımız tarafından Afrin'deki Zeytin Dalı Operasyonu'na manevi ve maddi anlamda destek veriliyor. Büyük bir operasyon icra ediliyor. Operasyonu icra edenlerden birisi de Hava Kuvvetleri Komutanımız Oflu hemşehrimiz Orgeneral Hasan Küçükakyüz paşamızdır. Onun adı verilerek ziyarete açılan bu uçağımız, sembol olarak çok büyük bir anlam ifade ediyor."

Yavuz, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve ilçenin ileri gelenlerinin bu fikri ortaya koyduklarını belirterek, "Hasan Paşa da bu uçağımızın Of'ta sergilenmesi için gerekli kolaylığı sağladı. İleride gençlerimiz, şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmak için milli ve yerli olan tüm değerlerimizin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğinin bilincinde ve farkında olacaklardır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, Kaymakam Fırat ve Belediye Başkanı Sarıalioğlu ile kurdeleyi keserek uçağı ziyarete açtı.


Trabzon'da F104 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı

Trabzon'da F104 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı

Trabzon'da F104 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı