Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 2018-2019 yıllarında alacakları maaş zamlarının, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü başlayacağını belirtti.
Kamu-Sen’in bu yılki Toplu Sözleşme süreciyle ilgili olarak çalışmalarını tamamladığını dile getiren Şenol, yaptığı açıklama şunları kaydetti: “Taleplerimizin karşılanması, memurlarımızın yıllardır biriken sorunlarının çözülmesi için büyük bir aşama olacaktır. Taleplerimiz, geçerli temellere dayanan, son derece makul ve karşılanabilir bir şekilde hazırlanmıştır. Taleplerimizin karşılanmaması için tek engel, siyasetçilerin ekonomik tercihi ve yetkili sendikaların masa başında siyasiler karşısında teslim bayrağını çekerek, bir yerlerden gelen talimatlara uyması olacaktır. 

“Masadan kaçanın ipliğini pazara çıkaracağız”

Şenol, Kamu-Sen olarak kanunların bizlere tanıdığı yetkiler ölçüsünde, kamu görevlilerinin masa başı oyunlarla haklarının gasp edilmesinin önüne geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

‘Memurları masada satmaya kalkan olursa, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onların ipliğini pazara çıkarmak bizim asli görevimizdir’ diyen Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş dönemde şahit olduğumuz üzere; kamu görevlilerinin kazanılmış haklarının ellerinden alındığı, kalem oyunlarıyla bir önceki toplu sözleşme metninin değiştirilerek memur ve emeklilerimizin cebine el atıldığı, 1 ay sürmesi gereken sürecin 1 hafta içinde sonlandırıldığı bir toplu sözleşme süreci yaşamamayı umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.