Geçtiğimiz hafta gerekli çoğunluk sağlanamadığı için iptal edilen 2. Küçük Sanayi Site Kooperatifi’nin Genel Kurulu bu haftada gerekli izinleri alınmadığı için iptal edildi. Toplantının iptal edilmesine tepki gösteren site üyeleri ve mevcut yönetim arasında gerilim yaşandı. Emniyet mensuplarının yaşanan gerilime müdahale ettiği toplantıda üyeler sorunsuz bir şekilde dağıldı. 

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Site Kooperatifi’nin geçtiğimiz hafta iptal edilen Genel Kurul toplantısı bu haftada gerçekleştirilemedi. Toplantı salonuna giriş sırasında üyelerin imzaları alındı. Daha sonra bazı kişilerin üye olmadığı halde imza attığı iddia edilmesiyle salona giren kooperatif üyeleri site yönetimi tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Dışarı çıkmayı kabul etmeyen üyeler toplantı salonunda kalmayı devam etti. Daha sonra ise toplantıya geçildi. Toplantının başında oy çokluğuyla divan kurulu seçildi. Mevcut Başkan Bekir Koçak’ın divan üyeleri 63 oy aldı. Başkan adayı Mustafa Keser’in divan kurulu ise 81 oy alarak divana geçti. Devam eden toplantıya gelen emniyet mensupları topaltının izinsiz şekilde yapıldığını ifade ederek, iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Daha sonra seçilen Divan Başkanı toplantının iptal edildiğini duyurdu. Toplantının iptal edilmesini tepki gösteren üyeler uzun süre mevcut yönetimle neden izin alınmadığı konusunda tartıştı. Yaşanan tartışma ve gerileme polis müdahale etti. Daha sonra site üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. İptal edilen toplantı 21 gün sonra yapılacağı açıklandı.

“OHAL nedeniyle iptal edildi”

Toplantının iptaliyle ilgi açıklama yapan 2. Küçük Sanayi Site Kooperatif Başkanı Bekir Koçak, şöyle konuştu: “Bu durumda Valilikten gerekli izin alınmış olsaydı eğer toplantımız yapılacaktı. Fakat OHAL’ın olması sebebiyle bu toplantının iptal edilmesi yönünde telefon geldi. Ondan dolayı da iptal edildi. Yoksa edilmeyecekti. Bir hafta önce iznimizi almıştık. Toplantıya katılım olmadığı için o zamanda iptal oldu. Biz suçluyuz ya geçen haftaki toplantıya bu arkadaşlar neden katılmadılar. Bu yaşadığımız durum devletin kanuni hakkı. Benim yapacağım bir şey yok. Bize bu gerginlikte bu toplantı yapılamaz denildi ve iptal edildi.”

“Bugünün suçlusu mevcut yönetim”

Başkan Koçak’ın açıklamasının ardından bir açıklamada Başkan Adayı Mustafa Keser yapı. Keser, toplantının iptal edilmesi konusunda mevcut yönetimi suçlu buldu. Emniyet mensuplarının toplantıya müdahale ettiğini ifade eden Keser şöyle konuştu: “Baş komiserimiz geldi ve toplantıya müdahale etti. Bize; ‘korporatif toplantılarının ilki için izin alındı. Fakat ikincisi için emniyetimizde hiç kayıt yok bunda dolayı OHAL kapsamında biz bu toplantının iptal edilmesini istiyoruz’ dedi. Şuan burada mevcut yönetim kurulu üyeleri gerekli görevlerini yerine getirmedikleri için üyelerimiz mağdur oldu. Bugünün sorulusu mevcut yönetimdir. Bunu kabul edin.”