Hattat Ahmet Karahisar-i Kültür ve Sanat Merkezindeki programa Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelden önce bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Topçu-zade Mehmet Efendi ve Yeni Camii Külliyesi paneline katılan herkese teşekkür etti.

Çocukluğunun Yeni Camii’nin bulunduğu mahallede geçtiğini dile getiren Başkan Çoban, şöyle konuştu: “Ancak Yeni Camii de Topçu-Zade isimli bir müderris olduğunu ve Gümüşhaneli dergâhının önemli bir temsilcisi olduğunu inanın bilmiyordum. Birkaç öncesinde öğrenmiş oldum. Afyonkarahisar’ın böyle önemli bir şahsiyetini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte böyle güzel bir panelle şehrimize ve ülke kamuoyuna tanıtmak bizim için de tarihsel bir faaliyet oldu.”

“Yeni Camii aslına uygun haline getireceğiz”

Başkan Çoban, olaya maddi anlamda destek verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iş gerçekten mutfak işi. İyi bir araştırma işi. Bunu da sağ olsunlar AKÜ hocalarımız yapıyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bu vesileyle Topçu-Zade Mehmet Efendinin torunları Afyonkarahisar’a geldiler. İnşallah bu panelle bundan sonraki çalışmalarla biz ilimizin bu güzel değerini en güzel şekilde hem kendimize anlatırız. Hem de ülke kamuoyuna tanıtmış oluruz. Biz bundan sonraki süreçte de elimizi taşın altına koyacağız. Yeni Camii’mizi aslına uygun şekilde şehrimize kazandıracağız.” diye konuştu.

Düzenlenen panelde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AKÜ Öğretim üyesi Ahmet Yaramış, Emekli öğretim elemanı Yusuf İlgar ile araştırmacı Fevzi kaya, birer sunum yaptı. Topçu-Zade Mehmet Efendinin Afyonkarahisar ve ilme sağladığı katkılar anlatıldı. Programın ardından panele katılanlara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından  iftar yemeği verildi.