İslamin 5 şartından biri olan Hac vazifesini bu yıl Afyonkarahisar’dan 1350 kişi yerine getirecek. Afyonkarahisar’da 2017 yılında yaklaşık 36 bin hacı adayı ön kayıt yaptırdı. Kura sonuçlarına göre 1350 kişi hac vazifesini yerine getirecek. Geçen yıl 840 olan kontenjan 1350’ye çıkarılarak kontenjan oranı yüzde 60 artırılmış oldu. Bu orana göre Afyonkarahisar Türkiye sıralamasında 13’üncü sıraya yerleşti. 31 Temmuz, 26 Ağustos tarihleri arasında hac vazifesini yerine getirmek için kent ayrılacak hacılar, 5-30 Eylül arasında hac vazifesini tamamlamış bir şekilde tekrar şehre dönecek.   

“Kesin kayıtlar devam ediyor”

Kayıtların 3 Mart tarihinde başladığını ifade eden Şenel, kayıtların 13 Mart’a kadar devam edeceğini söyledi. Kurada ismi çıkan 1350 hacı adayının 13 Mart tarihine kadar acentelere veya Diyanet’e kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden Şenel: “Bu yıl kayıtların yüzde 40’ını şirketler, yüzde 60’ınıda diyanet yapacak. İnşallah 1350 kardeşimiz haclarını tamamlamış olacaklar. 3 -13 Mart tarihleri arasında kesin kayıtlarını acentelere veya Diyanet’e yaptırdıktan sonra arada kalan boşluklardan oluşan kontenjanları da 16-24 Mart tarihleri kura sırasına göre hacı adayları çağrılıp kayıtlar gerçekleştirilecektir” dedi.

“Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için sevindirici bir haber”

Hükümetin almış olduğu kararla şehit yakınları ve gazi ve eşlerinin hiç kuraya girmeden hacca gidebileceklerini söyleyen Şenel, bunun sevindirici bir haber olduğunu ifade etti. Şenel şunları kaydetti: “Bu haber şehit aileleri, gaziler ve eşleri için sevindirici. Bu memleketimiz için canlarını feda etmiş şehitlerimizin de ailelerine Allah tarafında da güzel bir lütuftur. Şehit yakınları 16- 24 Mart tarihleri arasında kayıtlarını diyanet işleri başkanlığına yaptırabilecekler.”

“İyileştirmeler hacca gidecekler için fırsat oldu”

Yine hükümetin almış olduğu farklı bir kararı daha değerlendiren Şenel şöyle konuştu: “Ödemler noktasında hacılarımıza bu yıl daha güzel kolaylıklar sağlandı. Dövizden TL’ye dönülmüş vaziyette ve şartların iyileşmiş halde. Geçen yıl 5 kişilik odalarda kalma şartları vardı. Bu yıl 4 kişiye düşürüp daha rahat bir ortam haline getirdiler. Sabah kahvaltı ve akşam yemek vardı şimdi öğle yemekleri de eklendi. Bu şekilde şartların iyileşmesine rağmen geçen yıla göre yaklaşık 1500- 2 bin TL gibi iyileştirme gerçekleştirildi. Bu durumdan hacca gidecekler için iyi bir fırsat oldu.”

“Umre için güzel fırsatlarımız var”

Hac vazifesini yaptırıp fakat 8-10 yıl boyunca kurada ismi çıkmayanlar için çeşitli umre programlarının olduğuna dikkat çeken Şenel: “Mart ve Nisan aylarında güzel umre fırsatlarımız var. Ayrıca ramazan ayında yine güzel bir fırsatımız var. Bunun yanında ‘3 kutsal mekan 3 mübarek Cuma’ diye bir programımız var. Mescid-i Aksa’da bir Cuma, Ravza-i Mutahhara bir Cuma ve Mekke-İ Mükerreme’de bir Cuma olmak üzere güzel programımız var. Umre yapmak isteyen kişiler bu programımızda istifade edebilirler” diye konuştu.