Hibe kısımlarının 140 Milyon TL’sinin ödendiğini 63 Milyonluk kısmının da en kısa zamanda ödeneceğini kaydetti.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, 6. Tarım Fuarında kurdukları stantta İPARD Projelerini çok sayıda vatandaşa anlatıldığını belirtti.

Afyonkarahisar Tarım ve Hayvancılık Fuarına her yıl katıldıklarını aktaran Özdemir, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tarım fuarına ilk zamanlarda biz TKDK’yı tanıtmak için katılıyorduk. Kurumun özelliklerini, ne tür projelerin desteklediğini sürekli vatandaşlara anlatıyorduk. Daha sonraki dönemlere ek olarak artık, desteklenen yatırımlarımızı tarımcılara ve çiftçilerimize göstermek için katılıyoruz. Yani Afyonkarahisar’a uyguladığımız İPARD Programının birinci aşamasını bitirdik. Hali hazırda İPARD 2 Programının da farklılıklarının neler olduğunu anlattık.”

“Tarım fuarında yatırımlarımızı anlattık”

Özdemir, İPARD 1 ile İPARD 2 arasındaki farklı projeleri Afyonkarahisar Tarım ve Hayvancılık Fuarındaki standı gezen bütün vatandaşlara anlatıldığını ifade etti.

İPARD 2 Programının içeriği hakkında bilgiler veren Özdemir, “Özellikle Yenilenebilir Enerji (Rüzgâr, Güneş, Jeotermal, Biyoenerji) desteklerine başladık. Yine manda sütüne desteklerimiz var. Mantar yetiştiriciliğine desteklerimiz var. Bu bağlamda İPARD Programlarında yapılan bütün değişiklikleri ve yatırımları herkese anlatmaya çalıştık.” dedi.

“7-8 Projemizle yakında sözleşme imzalayacağız”

Özdemir, TKDK İl Koordinatörlüğünün İPARD 1’de 2007-2013 döneminde Afyonkarahisar’da 280 Milyon TL’lik bir yatırıma imza attığını kaydetti.

140 Milyon TL’lik kısmı vatandaşlara hibe olarak aktarıldığını dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün projelerdeki hibe miktarını yatırımcılarımıza ödedik. Şuanda İPARD 2 Programı uygulanmaktadır. Geçtiğimiz yıl aldığımız projelerin sonuçları geçen hafta itibariyle ilan edildi. İlimize yaklaşık 93 Milyon TL’lik bir yatırım belirlendi. Bununda yaklaşık 59 Milyon TL’lik kısmı hibe desteği olacak. Bunu da en kısa zamanda ödeyeceğiz. Bunun dışında 7-8 tane yedek projemiz var. Onlarla da yakında sözleşme imzalayacağız. Onları da buraya katarsak toplamda da 100 Milyon TL’lik bir yatırım sözleşmesi imzalamış olacağız. Hibe miktarımız da 63 Milyon TL’ye ulaşacak.” diye konuştu.