İkili iş görüşmeleri öncesi protokolün katılımıyla da panel gerçekleştirildi. Panel açılış konuşmalarını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mercan, Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arben Shokodra ve Ticaret Başmüşaviri Halis Kaya gerçekleştirdi. Panelin devamında ise MÜSİAD Balkan Başkanı Bilal Kara bölgenin ekonomik durumu hakkında bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmaların ardından Tiran Yatırım Ajansı yetkilisi Genc Çali Arnavutluk’un ekonomisi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Yine ilimizden katılım gerçekleştiren firmalara yatırım ve hukuksal süreç ile ilgili olarak Vergi Uzmanı ve Mali Müşavir Ahmet Gsinishi bilgilendirme yaptı.

Panel sonundan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol Ülkemiz ve Afyonkarahisar’ın ekonomik yapısı, sektörleri ve ATSO faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumunu yaparak katılımcılara ilimizin önde gelen sektörleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Ticaret Müşavirliği, Tiran Ticaret ve Sanayi Odası, Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası, Balkan MÜSAD işbirliğinde hazırlanan İkili İş Görüşmesi programı gerçekleştirildi. İkili iş görüşmelerinde ilimizden katılım gerçekleştiren İnşaat, Doğaltaş, Gıda ve Tarım sektöründe yer alan işadamlarımız ticari iş bağlantı oluşturma ve gelecekte gelişebilecek projelerde ortaklık kurmaları konusunda önemli görüşmeler geçekleştirdi.

B2B programının akabinde sektörel fabrika ziyaretleri gerçekleştiren heyet ardından Arnavutluk programını tamamlamış oldu.