Türk Hava Yollarından (THY) yapılan açıklamaya göre, Namibya'nın bayrak taşıyıcı havayolu Air Namibia ve THY, Namibya ile Türkiye arasındaki güzergahlarda, iki hava yolunun yolcularına daha fazla seyahat imkanı sağlayacağı kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.

1 Mart 2017'den itibaren resmen yürürlüğe girecek anlaşma için imzalar, THY'nin İstanbul'daki genel yönetim merkezinde, Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa ile THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Bilal Ekşi tarafından atıldı.

THY ve Air Namibia arasındaki ticari iş birliğini genişletmesi hedeflenen kod paylaşımı anlaşmasına göre, iki havayolu şirketi arasında, Air Namibia'nın uçuş gerçekleştirdiği Windhoek-Johannesburg ile Windhoek-Frankfurt hatları ve THY'nin uçuş sağladığı İstanbul-Johannesburg ile İstanbul-Frankfurt parkurlarında kod paylaşımı yapılabilecek.

"Büyük memnuniyet duyduk"

Açıklamada iş birliğine ilişkin görüşlerine yer verilen Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa, THY gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir hava yolu şirketiyle kurdukları ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sankwasa ayrıca, THY ile kod paylaşım anlaşması akdetmiş olmanın, kendileri için önemli bir tecrübe olacağının altını çizdi.

Söz konusu anlaşmanın iki hava yolu için de verimli olacağından ve yakın gelecekte de genişletileceğinden emin olduğunu aktaran Sankwasa, şunları kaydetti: "Air Namibia'nın küçük bir hava yolu şirketi olması sebebiyle, rekabet gücü yüksek olan havacılık sektöründe, gücünü arttırmak için Türk Hava Yolları gibi alanında etkin bir hava yoluyla stratejik ortaklık kurması önemli bir adımdı. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu anlaşma, Türk Hava Yolları ve Air Namibia arasındaki birçok iş birliğinden sadece birini teşkil edecektir.

"Önemli kazanımlar edilecek"

İmzalanan anlaşma sayesinde iki ülke bayrak taşıyıcısının, yolcularına esnek seyahat imkanlarından yararlanma fırsatını sunduklarını belirten THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Bilal Ekşi ise "Air Namibia büyümesini başarıyla sürdüren bir hava yolu ve inanıyorum ki bu iş birliğimiz sayesinde, iş ve gezi amaçlı seyahatlerin teşvik edilmesiyle birlikte taraflar, hem ticari hem de kültürel anlamda oldukça önemli kazanımlar elde edecektir.” ifadelerini kullandı.

AA