BURSA (AA) - Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen ve bu yıl "Geleceğin Teknolojileri" ana temasıyla düzenlenen THY 7. Science Expo 2018 başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜYAP Fuar Merkezi'ndeki etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa ve Türkiye'nin kalkınması için daha nitelikli sanayi gerektiğini söyledi.

İcatlar yapılması, özellikli işlerin ortaya koyulması gerektiğini belirten Aktaş, "Eğitime çok önem vermeliyiz. Her alanda kalifiye insanlar yetiştirmeliyiz. Bu, bizim için olmazsa olmaz konulardandır." diye konuştu.

Aktaş, etkinlikte 4 gün boyunca bilim meraklılarının ağırlanacağını dile getirerek, "Yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimiz olacak. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bu bilim festivali, inşallah geleceğimize vizyon katacak ve ışık tutacak." dedi.

Her yıl etkinliği büyüterek düzenleyeceklerini vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti:

"Her yıl daha fazla atölye düzenleyerek, çalışmalar yaparak, daha fazla öğrencinin buradan istifade etmesini sağlayarak, yolumuza devam ediyoruz. Bu çalışmanın arkasında çok büyük emekler var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ekinliğe, Polonya, Fransa, İtalya, Hollanda, Singapur, Tayvan ve Suudi Arabistan'dan katılacak ekipler var. Atölye çalışmalarının yanı sıra bilim gösterileriyle de etkinliğe renk katacaklar."

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Murat Ar da etkinliğin bilimsel gelişime altyapı hazırlayacağına inandığını ifade ederek düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Daha sonra Aktaş tarafından etkinliğe katkıda bulunan kurumların temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

- THY 7. Science Expo 2018

THY sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, 4 gün sürecek.

Bilim gösterileri, simülatörler, bilim konferansları, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterilerinin yapılacağı etkinlikte, 100 farklı alanda atölye çalışması gerçekleştiriliyor.

"Telden araba", "aromaterapik banyo ürünleri", "sabun yapımı", "ben maker", "hücreyi keşfetme zamanı" gibi atölyelere katılan öğrenciler, buradaki rehberler eşliğinde uygulayarak öğreniyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenen proje yarışmasında, "çocuk mucitler", "genç mucitler" ve "usta mucitler" kategorilerinde finale kalan projeler, fuar alanında sergileniyor.

Thy 7. Science Expo 2018

Thy 7. Science Expo 2018

Thy 7. Science Expo 2018