Miting sonrasında CHP Şuhut İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tezcan,  burada yaptığı konuşmada ‘FETÖ’yü yargıya CHP yerleştirdi ‘ diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı eleştirdi.

‘Bozdağ’ın açıklaması hakkında vicdanı olan herkesin dili tutulur. Başka söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum?’ diyen Tezcan, şöyle konuştu:

“2010 yılında bunların özellikle dönemin Adalet Bakanı ve AK Parti iktidarının cemaatle nasıl ittifak yapıp, hâkimler savcılar yüksek kurulunu seçtikleri ifadeleri mahkeme tutanaklarında var. İddianamelere de girdi. Dönemin Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Hamsici’nin biz ittifak yaptık. Şuanda ittifakı bozamayız sözleri kayıt altındadır. O dönemde barışık olduğunuz, balım gülüm, keten helvam diye birbirinize sarmaş dolaş olduğunuz dönemde cemaatla beraber bu ilişkileri sürdüreceksiniz. Ondan sonra da cemaate Türkiye’yi teslim eden CHP’dir diyeceksin. Terbiyem müsaade etse, utanma duygusunu sözlükte nasıl yazarlar bunu anlatmakta zorlanıyorum.”

“Adalet Bakanı vicdanını kontrol etmeli”

Tezcan, Adalet Bakanının 2011 ile 2012 yılları arasındaki sözleri de hatırlamasını isteyerek, “Bu noktayı 15 Temmuz’a taşıyanlar bugün kendilerini ve paçalarını kurtarmanın yolu olarak CHP’ye iftira atmanın yolunu seçmişler. Ben şunu merak ediyorum ve soruyorum.  15 yıldır Türkiye’yi CHP mi yönetmiş? 15 senedir gök ne istedi de yer vermedi diyen CHP’nin Genel Başkanımıydı?  15 senedir Amerika Pensilvanya’ya tur düzenleyenler CHP’li siyasetçiler miydi? Bunlar kim olduğunu millet biliyor. Sadece bunları anlatabilmek için vicdan sahibi olmak lazım. Sayın Bakanın bir kez daha vicdanını kontrol etmesini tavsiye ederim.”

“Saldırı CHP tabanını bölme, parçalama projesidir”

Aydın’da silahlı saldırıya uğrayan ve dün mahkemesi görülen Tezcan, süreç hakkında da şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yargı süreci devam ediyor. Avukat arkadaşlarımız davayı takip ediyorlar. Ben Ankara’da ifademi verdim. Daha yargılama süreci devam ediyor. Biz tetikçiyle meşgul değiliz. Tetikçinin cezasını yargı verecektir. Ama bizim beklediğimiz şey, özellikle güvenlik güçlerinden, adliyeden ve yargıdan tetikçinin arkasındaki azmettirenlerin bulunmasını talep ediyoruz. Bu saldırı bir projedir. Bu saldırı bugün referandum sürecinde nasıl ki CHP tabanında çekişme, çatışma planları varsa, o planların bir parçasıdır. Tetikçiye talimat veren, azmettiren arkasındaki isimlerin bulunmasını sabırlar bekliyoruz.” diye konuştu. Öte yandan Tezcan, Şuhut ilçesinde çok sayıda esnafı ziyaret etti.