erdogan.jpgİŞKUR il Müdürlüğü, Tempo Çağrı Merkezi ve Altınokta Körler Derneği arasında işbaşı eğitim programı protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 18 görme engelli olmak üzere 119 kişi işbaşı eğitim programına başladı. 1 Kasım itibariyle başlayan program 2 ay boyunca devam edecek. İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya yaptığı açıklamada, 119 kişinin işbaşı eğitime katıldığını söyledi. Karakaya şöyle devam etti: “Programımız Müşteri Hizmetleri Görevlisi ve Asistanı programında bugün itibariyle başladı. Toplam 119 kişi işbaşı yapacaktır. İşbaşı yapan arkadaşların içerisinde 18 kardeşimiz engelli olarak çalışacaktır. Günlük olarak 77 lira 70 kuruş ücretiniz, genel sağlık sigortanız, iş kazası ve meslek hastalığı ücretleriniz bu süre içerisinde İŞKUR tarafından karşılanacaktır. İlimizde istihdama katkı sağlayan Tempo Çağrı Merkezi şirketine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

karakaya.jpgAltınokta Körler Dermeği Şube Başkanı Hakan Erdoğan ise, kendilerine destek olarak teşekkür ederek: “İŞKUR İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programı bugün başlıyor. Tabi ki sağ olsun her zaman olduğu gibi İŞKUR Müdürümüz Ahmet bey ve Şube Müdürü Melek hanım desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Altınokta Körler Derneği Afyon Şubemizden de toplam 10 görme engelli kardeşimizi inşallah işbaşı eğitim programı içerisinde burada 2 ay boyunca eğitim alacaklar. Tabi ki görme engelli kardeşlerimiz iş bulma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Onu inşallah Tempo Çağrı Merkezi aracılığıyla iş sıkıntısı bir nevi gitmiş olacak” dedi.

700’Ü AŞKIN ÇALIŞANIMIZ VAR

Tempo İcra Kurulu Üyesi Emre Sarısoy da, 2009 yılından bu yana Afyon’da çağrı merkezi sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade etti. 700’ü aşkım kişiye istihdam sağladıklarının bilgisini veren Sarısoy: “Afyon için önemli bir değer yarattığımızı düşünüyoruz. 1 Kasım itibariyle yeni başlayan işbaşı programıyla birlikte 119 arkadaşımıza da iş olanağı sağlamış olduk. Bu arkadaşlarımızın içinde 18 tane engelli arkadaşımız var. Bu süreçte bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.