Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol törenine Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bilgisayar Mühendisi Uzman Semih Çakal, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, , Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen ve Türksat Veri Merkezleri Yönetimi Direktörü Tevfik Köksal katıldı.

Kamu Hastanelerinin önemine vurgu yapan Genel Sekreter Uzm.Dr. Murat Çağlayan yaptığı açıklamada; “İmzalanan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konularında İşbirliği yapılmasına dair protokol ile  amacımız Türksat’ın bilgi, tecrübe ve imkanlarından ilimiz Kamu Hastanelerince en iyi şekilde yararlanmaktır. Bunun hastanelerimize ciddi katkısı olacağını, alacağımız destek sayesinde dijital hastanecilik anlamında önemli bir mesafe katedeceğimizi düşünüyorum” dedi.

İmza töreninde yaptığı konuşmasında kamu hastanelerinin önemini vurgulayan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, imzalanan protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Şen ayrıca, hayata geçirilecek olan projenin bir model oluşturacağını ve söz konusu modelin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.