Afyonkarahisar’da görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından 2012 yılında kurulan ve 5 yıldır aktif olarak çalışan halen 65 üyesi bulunan Afyonkarahisar Beden Eğitimi Öğretmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul idaresi tarafından ağırlandı.

“Birlik ve beraberliğiniz bozulmasın”

Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını da okulun kurucusu Önder Artuk yaptı. Konuklarını selamlayarak konuşmasına başlayan Artuk; “İshak Atcı hocamızın aracılığı ile beden eğitimi öğretmenlerinin dayanışma içerisinde olduğunu ve dernek aracılığı ile bu dayanışmanın da güçlü olduğunu görmüş olduk. Bu vesile ile de dayanışma toplantısının okulumuzda gerçekleşmesinden de ziyadesiyle mutluyuz. Türkiye’de bulunan 30 okuldan bir tanesi olan Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okul idarecileri ve yöneticileri olarak sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduk. Birlik ve dayanışma örneği gösteren siz değerli öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği toplantının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Acı bir olay derneğin kurulmasına vesile oldu”

Afyonkarahisar Beden Eğitimi Öğretmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Tağ’da bir konuşma yaptı. Tağ; “Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarımızın girişimleri ile 2012 yılında kurulan derneğimiz 5 yıldır çeşitli faaliyetlerde bulunarak meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmanın sağlanması ve artırılması için çaba harcıyor. Bugün aramızda kurucularımız bulunuyor ancak geçirdiği rahatsızlık sonucunda aramızdan ayrılan ve bu derneğin kurulmasına vesile olan kardeşimiz Cafer Ünal’ı da rahmet ve minnetle anıyoruz. Yılın belli bölümlerinde çeşitli organizasyonlarla bu birlikteliğimizi devam ettiriyoruz. Bu yıl Ramazan ayında planladığımız organizasyonu İshak Atcı hocamızın ve Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okul idarecilerinin uygun görmesi ile bugün gerçekleştirdik. Bugün itibariyle resmi olarak 65 üyemiz var ancak el ele gönül gönüle bu sayımızı da artırarak birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Bizlere bu imkanı hazırlayan Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okul idarecilerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BİZ EĞİTİMCİLER BU TÜR OKULLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Afyon Kocatepe Üniversitesi BESYO Müdürü Yücel Ocak’da bir Endüstri Meslek Lisesi mezunu olarak Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’ni çok beğendiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Ocak; “Her veli çocuğunun okuyum cerrah olmasını, doktor, mühendis olmasını ister. Bu ülkenin en büyük sorunu mesleki anlamda ara eleman ihtiyacı. Bizim okuduğumuz dönemden çok daha ileri teknolojide atölyelerin olduğunu gezerken görme fırsatı buldum. Biz eğitimcilere de düşen bu okulların değerini ve kıymetini okullarımıza anlatmaktır. Zorla tıp fakültesi okuyan ancak mutsuz nesiller yetiştiriyoruz. Dolayısıyla bizlere modern tesisleriyle eğitim hizmeti veren ve bizlere kapılarını açan, derneğimizin toplanmasına katkı sağlayan Önder Artuk ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İSHAK ATCI’YI DUYGULANDIRAN PLAKET

Düzenlenen programda Afyonkarahisar Beden Eğitimi Öğretmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yaptığı ev sahipliğinden dolayı Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu Önder Artuk’a Yücel Ocak tarafından bir plaket takdim edildi. Organizasyonda önemli katkıları bulunan ve dernek üyesi bir çok öğretmenin de öğretmenliğini yapan İshak Atcı’ya da bir öğrencisi tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Barbekü partisi ile devam eden programda tüm öğretmenlere birer düdük de armağan edildi.