Kızılay Haftası dolayısıyla kan bağışında bulunulan teknik kolejde, kan verme işleminin ardından öğretmenlere ve öğrencilere maden suyu ikramında bulunuldu. Kolej öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kan verme etkenliği gün boyu devam etti. Kolej Müdür Yardımcısı Ömer Mürsel Birlik, Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışında bulunduklarını söyledi. Rahmiye Sare Palalı Koleji’nde 85 öğretmen ve 18 yaşını doldurmuş tüm öğrencilerin kan bağışına ilgi gösterdiğini ifade eden Birlik: “12’inci sınıf öğrencilerimizden 30’a yakın öğrencimiz ve 85 öğretmenimiz kan bağışında bulundular. Bunu 2. Dönem Nisan ayı itibariyle tekrarlamak istiyoruz” dedi.

“Kan acil değil devamlı ihtiyaç”

Kan acil değil, devamlı ihtiyaç olduğunun farkında olduklarını aktaran Birlik: “Afyonkarahisar’da doktorlarımızla konuştuk. Günde en az 100 kişinin kan vermesi gerekiyormuş. Fakat bu rakamın onlarda kaldığını öğrendik. Biz Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak kan bağışı ve Kızılay’a olan desteğimizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Herkesi de kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz” diye konuştu.

“Sosyal projelere devam edeceğiz”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Valiliğin ortak kararıyla kan veren öğrencilerin faaliyetli olarak gösterileceğini aktaran Birlik şöyle devam etti: “Bu durum Milli Eğitim Bakanlığımızın kan bağışına ne kadar önem verdiğinin belirtisidir. Biz bu tür sosyal sorumluluk projelerini devamlı gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”