Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi içerisinde inşa edilerek mesleki ve teknik alanlarda ana eleman ve ara eleman yetişmesine katkı sağlaması planlanan Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji her yıl hızla artan öğrenci sayısına paralel olarak ek derslikler ve atölye inşaatına başladı. Kurulduğu günden itibaren ciddi öğrenci talepleri ile karşılaşan Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin gelecek yıl planlaması kapsamında başlayan ek derslik inşaatı ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü İbrahim Çakal, taleplere karşılık verecek ek derslikler ve atölyelerin inşaatına başlanmasının zaruri hale geldiğini söyledi.

“3 YIL İÇERİSİNDE VELİLERİN GÜVENİNİ KAZANDIK”

Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin her yıl ciddi öğrenci başvurusu aldığını ve Afyonkarahisar’da eğitime önemli bir katkı sağladığını belirten Okul Müdürü İbrahim Çakal; “Kurulduğumuz günden bu yana 4 alanda eğitim öğretim hizmetimiz devam ediyor. 1130 öğrencimiz eğitim öğretim hizmetlerini okulumuzda alıyor. Geride kalan 3 yıllık dilimde verdiğimiz eğitim ve yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde kamuoyu tarafından da bizlere karşı duyulan bir güven var. Gelecek yıl için velilerimizin bizlere yaptığı müracaatlar nedeniyle gelecek yıl için kapasite olarak büyümemiz gerektiğine inandık. Henüz 9-10 ve 11’inci sınıflara eğitim veriyoruz ve gelecek yıl 12’nci sınıflarımız olacak. Okulumuza dahil olacak olan 9’uncu sınıflarla birlikte derslik ve atölye ihtiyaçlarını düşünerek ek bina inşaatına başladık” dedi.

“EK BİNAMIZDA 16 DERSLİK VE 10 ATÖLYE BULUNACAK”

 Velilerin yoğun talepleri neticesinde gelecek yıl planlaması kapsamında yeni derslikler açılması gerektiğini bu nedenle de ek bina inşaatına başlandığını belirten Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdürü İbrahim Çakal; “Eğitim Öğretim hizmeti verdiğimiz okulumuzun mevcut binasının hemen yanında taban alanı 600 metrekare toplam kullanım alanı ise 1200 metrekare olacak şekilde 2 katlı bir ek bina inşaatına başladık. Tamamlanacak olan ek binamız içerisinde 16 adet derslik ve 10 adet atölye bulunacak. Mevcut atölyelerimiz içerisinde yer alan Gıda atölyemizi gelecek yıl yeni binamıza taşıyacağız. Bilişim teknolojileri alanında da yeni bir bölüm açacağız ve bu bölüme ait atölyeler ile sosyal alanlar da yeni binamızda yer alacak. İdari birimlerimiz de ek binamızda yer alacak. 4 bölüm ile eğitime başlamıştık motorlu araçlar teknolojisi ve bilişim teknolojileri alanı ile birlikte mesleki alanlarımızı da 6 ya çıkartmış olacağız. Gelecek yıl için öğrenci artışıyla birlikte tahmini olarak 1600 öğrenci kapasitesine çıkacağız” diye konuştu.

“TALEBE GÖRE 400-450 ÖĞRENCİ ALACAĞIZ”

Gelecek yıl için Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’ne 9’uncu sınıflar düzeyinde alınacak olan öğrenci kontenjanı konusunda da düşüncelerini paylaşan Okul Müdürü İbrahim Çakal; “2016-2017 eğitim öğretim yılında il genelinde 9’uncu sınıflar düzeyindeki öğrencilerin yüzde 10’luk dilimi okulumuzda eğitim görüyor. Böylelikle il genelindeki önemli bir katkı sağlıyoruz. Gelecek yıl için de liseye başlayacak olan öğrenciler ve velilerinin talepleri doğrultusunda 400 ila 450 öğrenciyi kabul edeceğiz” dedi.