TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da bulunan Ganos Dağı'ndaki "Ganoslar Yolu" parkurunda, sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla "renk cümbüşü" yaşanmaya başladı.

Şehre adını veren "Tekir" dağının en yüksek kesimi olan Ganos Dağı'ndaki "Ganoslar Yolu" parkuru, sonbahardaki renk kombinasyonu göz kamaştırıcı manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Fotosafari tutkunları ve doğa severlerin özellikle hafta sonu vazgeçilmez rotalarından olan Ganoslar, sonbaharın gelişiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şubesi Başkan Yardımcısı Nedim Meço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın deniz turizminin yanı sıra doğa, ekstrem ve spor turizminde de ön plana çıkmaya başladığını söyledi.

Meço, "Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi" projesi kapsamında hazırlanan "Ganoslar Yolu" parkurunda, sonbaharın gelmesiyle renk şöleni yaşandığını belirterek, "3 sene önce önce bir proje kapsamında yapıldı. Şu anda orası işaretlenmiş bir parkur. Bu parkurlar Kartaltepe ve Ganoslar şeklinde ikiye ayrılıyor. Toplamda 26 kilometreden oluşuyor." dedi.

Süleymanpaşa ile Şarköy ilçeleri arasında Ganos silsilesi içerisinde bulunan bölgenin, tabiat parkuru olarak tescil edildiğini belirten Meço, "Bu parkurları her hafta sonu dağ yürüyüşü için kullanıyoruz. Doğa yürüyüşüne katılımlar 80-100 kişi arasından değişiyor. Gelenlerin önemli bir kısmı fotoğraf çekerek sonbaharın güzelliğini ölümsüzleştiriyorlar. Tekirdağ, her mevsim doğa severler için uygun bir bölge. Burası yamaç paraşütü için de son derece müsait ve elverişli." diye konuştu.


Tekirdağ'da Sonbahar Renkleri

Tekirdağ'da Sonbahar Renkleri

Tekirdağ'da Sonbahar Renkleri