KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Kış sporunda Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Dağı'nda kurulan çadır ve karavan kamp alanı, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi.

Erciyes Dağı'nın eteklerindeki 2 bin 200 rakımlı Tekir Yaylası'nda oluşturulan Erciyes Çadır ve Karavan Kamp Alanı, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyen vatandaşları ağırlıyor.

Vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için mini basketbol, voleybol, futbol sahası ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra sosyal aktivitelerin yapılabileceği mekanların da bulunduğu alanda yaklaşık 100 çadır bulunuyor.

Çadırlarda kalanlar, komşuları ile mangal yakıp sohbet ederken, şehir merkezlerinde hava sıcaklığının 40-45 dereceyi bulduğu günlerde serinliğin keyfini sürüyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Dağı'nı büyük bir turizm merkezi haline getirmek için yaptığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Erciyes denilince akla ilk olarak kış turizmi geldiğini ifade eden Cıngı, Erciyes Master Programı kapsamında kurulan Erciyes Çadır ve Karavan Kamp alanında sıcak havadan kaçan insanların bir araya geldiğini belirtti.

- "Yaz boyunca 4 bin kişiyi ağırlarız"

Cıngı, çadır bölgesinde keyifli vakit geçirme imkanı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Çadır alanımıza gelenlerden şifa arayanlar da var. Astım, şeker ve çeşitli solunum yolu rahatsızlığı bulunan hastalar da var. Hem eğlence için hem şehrin sıcak atmosferinden kurtulmak için Erciyes Çadır alanı önemli fonksiyonlar oluşturuyor. Çok sayıda misafirimiz geliyor. Adana, Gaziantep, Mersin, Antakya, Kahramanmaraş gibi sıcak illerden gelenler var. Çadırlarımız dağ ortamına göre hazırlandı. Zannediyorum yaz boyunca 4 bin kişiyi ağırlarız."

Kamp alanında tatilini geçiren emekli memur Ahmet Bilgin de serin bir ortamda bulunduklarını, şehir merkezinde hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle duramadıkları için Erciyes Dağı'na geldiklerini ifade etti.

Yozgat'tan gelerek çadır kampta tatil yapan Hüseyin Savaş ise şeker hastası olduğunu ve Erciyes Dağı'nın hastalığına iyi geldiğini düşündüğünü söyledi. Sıcak havadan kaçıp Erciyes'i tercih ettiğini anlatan Savaş, dağ ikliminin kendilerini rahatlattığını, güne daha dinç ve sağlıklı başladıklarını belirtti.