TBMM (AA) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu 2015 ve 2016 kesin hesapları ibra edildi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun 2015 ve 2016 yılları kesin hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu'nda kurulun faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı.

Olimpiyat Parkı içerisinde yer alan atletizm antrenman sahasının 2015'te uluslararası atletizm kuralları ve olimpik standartlara uygun bir şekilde yenilenerek, Türk sporunun hizmetine IAAF Class 2. Olimpik Atletizm Tesisi olarak kazandırıldığını belirten Aksu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu kapsamında seyirci yaklaşım alanları için UEFA Elit Stadyum standartlarında fiziki güncellemeler yapıldığını ifade etti.

Aksu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2015 ve 2016 yıllarında ulusal ve uluslararası birçok futbol müsabakasıyla çeşitli etkinlikleri kapsayan ciddi bir faaliyet yoğunluğu yaşandığını kaydetti.

Dopingle mücadeleye de değinen Aksu, şunları söyledi:

"Ülkemizde dopingin ortadan kaldırılması yönünde Ulusal Anti Doping Ajansı görevini yerine getirmek üzere oluşturulan TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu'nun finansmanı 2011 yılından itibaren İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu tarafından sağlanmakta olup, 2015 yılında 3 milyon 650 bin TL, 2016 yılında da 6 milyon 579 bin 68 TL kaynak aktarılmıştır. Kurulumuz, tüm çalışanlarıyla denetimin, yönetimin en önemli fonksiyonlarından birisi olduğu inancıyla gerek yüce Meclisimiz gerekse Sayıştay tarafından ortaya konacak hususlara riayet etme konusunda bundan sonra da azami gayret gösterecektir."

İzmir'deki statlarla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ihtilaf yaşadıklarını anlatan Aksu, "Arsa konusunda sorun çıkmasa biterdi. Ekstra işler ve hukuki işler çıktı. 2019 yılı içinde biteceğini taahhüt ediyoruz. İnşaatlarda durma söz konusu değil." bilgisini paylaştı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki "rüzgar alma" sorunu konusunda, "Rüzgar panelleriyle çözmeye çalıştık ama olmadı. Maçların oynaması konusunda sakıncalı bir durum söz konusu değil. 2 ve 3. lig maçları statta oynanıyor." dedi.

Türkiye'nin dopingle mücadelede ciddi mesafe aldığını aktaran Baykan, "Türkiye Anti Doping Ajansı kontrollerini sıklaştırdı. Bu nedenle Türkiye dopingle ilgili olarak kara listede değil örnek gösterilen ülke konumundadır. Madalya kaybederken, madalya kazanan ülke olduk. Bu konuda içiniz rahat olsun." diye konuştu.

Üniversiteler Ligleri'nin iptalinin söz konusu olmadığını açıklayan Baykan, kulüplere katkı sağlanarak ligin devam ettiğini bildirdi.

Görüşmelerin ardından, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun 2015 ve 2016 kesin hesapları ibra edildi.


Tbmm Kit Komisyonu

Tbmm Kit Komisyonu

Tbmm Kit Komisyonu