Çimentospor Yaz Spor Okulları kapsamında basketbol branşında oluşturulan kursta farklı yaş kategorilerinde 100’e yakında sporcu eğitim görüyor. Her kursiyer ile yakından ilgilenen Basketbol Antrenörü Uğur Demirören, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İlimizde basketbolde söz sahibi takımların başında gelen Çimentospor düzenlediği yaz spor okulları kapsamında faaliyet gösteren basketbol kursuna her sene olduğu gibi bu sene de ilgi yoğun. Yeni spor kompleksinde bulunan spor salonundaki yapılan kursa 100’e yakında kişi eğitim almaya devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Basketbol Antrenörü Uğur Demirören, “Her yaş grubundan sporcumuz var. 7 ile 18 yaş arası sporcular kız ve erkek grupları olarak ayrılıyor. Karma gruplar da var. Toplamda 20’ye yakın grubumuz var. Haftanın 5 günü, tüm gün 3 adet spor salonunda çalışmalar devam ediyor. Sporcularımız Yeni spor kompleksinde bulunan Spor Salonu’nda eğitimlerini sürdürüyor. Burada amacımız işimiz basketbol olmasına rağmen, önce topluma, kendisine ve birlikte yaşadıkları çevreye faydalı bireyler yetiştirmek" dedi.

“TAVSİYELERDE BULUNUYORUZ”

Sporculara bazı tavsiyelerde bulunduklarını belirten Demirören “Öncelikle elektronik ortamdan yani bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazlardan mümkün olduğunca uzak kalmalarını, ihtiyaçları dışında bu cihazlarla çok zaman geçirmemeleri, fırsat buldukça dışarıda vakit geçirerek bol güneş ve oksijen almaları yönünde tavsiyelerimiz oluyor. Bunun yanında beslenme konusunda da önerilerde bulunuyoruz. Basketbol kısmında ise bizim verdiğimiz bilgiler tamamen alt yapı niteliğinde ilk defa basketbolla karşılaşan sporcularımıza bu oyunun nasıl olduğu, kültürünü, nerede oynandığını, kurallarını ve basketbol kültürünün içerisinde olduklarında kendilerini nasıl pozitif olarak döneceğini anlatan bir ders sistemimiz var” diye konuştu.