Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, bu sezon yerli ve yabancı yaklaşık 150 bin tatilciyi ağırladı.

Bolu'ya 45 kilometre uzaklıkta, Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan kayak merkezindeki 2 bin yatak kapasiteli 5 otel, hafta içi yüzde 70-85, hafta sonu ise yüzde yüz dolulukla hizmet veriyor.

Kar kalınlığının bir metre 80 santimetre olduğu bölgede, toplam uzunlukları 50 kilometreyi bulan pistlerde yerli ve yabancı tatilciler kayak ve snowboard yaparak tatillerinin keyfini çıkartıyor.

Kar yağışının erken başlamasıyla 10 Aralık 2016'da sezonun açıldığı kayak merkezini, günübirlik ve konaklamak için 150 bin tatilci ziyaret etti.

Batı Karadeniz Turizm Otelciler Derneği (BAKTOD) Başkanı ve Kartalkaya'da bulunan bir otelin sahibi Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde sezon sonuna yaklaşıldığını belirterek, "Kayak merkezinde sezon açılalı 80 gün oldu. Yaklaşık 15 ile 20 günlük bir sezonumuz daha var. Bu süre içerisinde yaklaşık 150 bin ziyaretçimiz oldu." diye konuştu.

Havaların ısınmaya başlamasıyla tatilcinin kayak olayını kafasından silmeye başladığını ifade eden Ergül, aslında Kartalkaya'da yaklaşık 60 gün daha kayak yapılabilecek kar olduğunu dile getirdi. Ergül, bu sezonun çok güzel geçtiğini sözlerine ekledi.

Kayak merkezindeki bir başka otelin genel müdürü Yusuf Avcı da "Sezonu erken açtık ve açtığımız günden bugüne kadar yoğun ilgi görüyoruz. Pistlerin iyi olması, kar kalitesinin yüksek olması ve Türkiye'nin en fazla kar kalınlığına sahip olmamız başlıca tercih nedeni oluyor. Tatil için Kartalkaya'yı tercih edenler, eğlencenin ve kayak yapmanın zirvesini yakalıyor." ifadelerini kullandı.