Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Taşoluk Beldesi’nde 97/2 tertip askerler için uğurlama töreni düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan asker gecesine katılım yoğun oldu. Beldeye ait halı sahada gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Gecede askerliğe hazırlanan 40 askere moral verildi.  Uğurla töreninde ilk minikleri güreş ve jimnastik şovu büyük beğeni topladı. Daha sonra kılıç kalkan ekibi ve yöresel oyunlar gösterisi beğeniyle izlendi. Gece geç saatlere kadar devam eden asker eğlencesinde 40 genç ailesi ve arkadaşlarıyla beraber doyasıya eğlendi. 

“Yapacakları kutlu vazifede Allah yardımcıları olsun”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Murat Öner, askerlere moral veren bir konuşma gerçekleştirdi. Öner şöyle konuştu: “97/2 tertip 40 askerimizi göndereceğiz. Askerlerimiz için Perşembe günü kurbanımızı kestik. Bugünde mevlit programı arkasından asker gecesi şeklinde askerlerimize özel bir gün yaşatalım diye düşündük. Biz şunu anladık 15 Temmuz tarihinde bu vatanın her bir evladı asker. Bunu öğrettiler bize. Hepimiz hazır ve nazır olmak üzere bayrağımız sancağımız uğruna seve seve hazır kıta beklemek zorunda olduğumuzu öğrendik.  Bu kıyamete kadar böyle gidecek. Mehmetçikler şanlı ecdadımızın bize miras bıraktığı islamın sancağını Türkün hilalli yıldızlı al bayrağını insanlık için hak yolu davamız için rabbimiz yeryüzünde nefes verdiği müddetçe yemin ediyoruz ki koruyup kollayacak ve yaşatacağız. Kıyamete kadar bu kutlu vazifeyi bizden sonra yerine getirecek asım neslini yetiştireceğiz. Sevgili gençler yapacağınız kutlu vazifede rabbim yar ve yardımcınız olsun.” 

“Canımız pahasına çalışacağız”

Askerler adına bir konuşmada Harun köle gerçekleştirdi. Köle şöyle konuştu: ““Bugün askeri uğurlamak için her genç delikanlı gibi bizlerde bu meydanda sıra sıra dizildik. Gururla vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek için bu görevi yerine getirmek için her daim hazırız. Bu bir nöbettir. Bizim büyüklerimiz bu nöbeti yerine getirdi. Şimdi sıra bizde vatan için sınırda nöbet sırası bizde. Mehmetçik bir fidandır onu korumak gerek. Mehmetçik bir destandır onu okumak gerek. Biz gençlere olan inanç ve güveninizi boşa çıkarmayacağımızı Suriye’de Fırat kalkanı esnasında Mehmetçiğimize hayranlıkla bakan küçük yavrularımızın umutlarını Türkiye’ye bağlamış mazlumlarımızı unutmayacağımızı doğuda PKK zulmünden bıkmış Mehmetçiğimizi heyecan ve sevgiyle kutlayan nenelerimizi unutmayacağımızı bilmenizi isterim. Sorumluluğumuz üzerindeki yükün ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Ancak bizler yılmayacak, yıkılmayacak tek devlet için tek bayrak için tek millet için canımız pahasına çalışacağız.” Konuşmaların ardından askerlere teker teker kına yakıldı. Daha sonra oyun havası eşliğinde askerler aileleriyle beraber geç saatlere kadar eğlendi.  

Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, askerlerle tek tek tokalaşarak Kuran’ı kerim ve bayrak hediye etti.