7-14 Yaş arası çocuklar için haftanın üç günü düzenlenen kurslara yoğun ilgi oldu. Drama Tiyatro Eğitmeni Gamze Aksu tarafından verilen kurslarda bir grubun yaşamından yola çıkılarak doğaçlama, rol oynama teknikler kullanılıyor.

Afyonkarahisar’da ilk kez düzenleniyor

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Tiyatro Eğitmeni Gamze Aksu “Bir çocuk için vazgeçilmez bir unsur olan “oyun”, dramanın çıkış noktasıdır. Oyunların çeşitliliği ve çok yönlülüğü, bu alana ilişkin getirilen tanım ve yaklaşımların da çeşitlilik kazanmasını sağlamıştır. Drama eğitimleri, çocuğun kişisel gelişimini doğrudan etkileyen; çocukların bilişsel ve işitsel becerilerini geliştirmek için yaparak, yaşayarak öğrenme ve aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirecek doğaçlama temeline dayanan çalışmalardır. Bu yönüyle Afyonkarahisar’da ilk kez bir yaratıcı drama kursu düzenleniyor.

“Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim”

Eğitim süreci boyunca öğrencilerin bedensel problemlerini de çözme amacında olduklarını ifade eden Eğitmen Gamze Aksu; “Kursun düzenlenmesinde bize destek olan başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Emel Sarlık ve Etüt Eğitim Birimi çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.