Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi, ‘Aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakarlıklarıyla kurduğu Cumhuriyetimizin müdafaası ve muhafazası bekamız açısından oldukça önemlidir.

Ülkemizin ilelebet payidar kalması için geçmişte sergilediğimiz birlik ve beraberliğe bugün herşeyden çok ihtiyacımız bulunmaktadır.

“Ya İstiklal Ya İzmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabildiği, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabildiği, bugün necip milletimiz üzerinde oyun oynayanlara en açık ispattır.

Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında, milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda Cumhuriyetimizin Kuruluş dönemindeki ruhun, hala ne kadar diri olduğunun ifadesidir.

Kahraman Şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanarak her karışı vatan toprağı kılınan Türkiye Cumhuriyeti’nin yanan istiklal meşalesi ilelebet sönmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz Şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.’