Eroğlu mesajında, tarafsız ve hür bir basının varlığının güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.
II. Meşrutiyet’in ilan edildiği 24 Temmuz 1908 tarihinin Türk basın özgürlüğünün simgesi olarak kabul edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu mesajını şöyle sürdürdü:

“Bu sebeple, ülkemizde basındaki sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Sansürün kaldırılışı sebebiyle kutlanan bu bayram büyük bir önem arz etmektedir. Tarafsız ve hür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.

Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan gazeteciler, bu görevi yerine getirirken kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olma durumundadır. Farklı görüşlerin dile getirilmesinde, ortak yaşama kültürünün oluşmasında, vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin sağlanmasında da büyük bir güce sahiptirler. Yakın zamanda bunun en güzel örneğini FETÖ’nün yapmaya çalıştığı hain darbe girişiminde gördük. Basınımız ve gazeteciler, o gün sergiledikleri milli birliğimizi koruyucu, demokrasimizi yüceltici yayınlar ile hain darbenin savuşturulmasında büyük katkı sağladılar.

Bu ağır sorumlulukları karışışında, basın mensuplarımız görevlerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu çerçevede büyük fedakârlıklarla vazifelerini Afyonkarahisar’da ifa eden basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”